РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _07.11._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и девети октомври_ 2018 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             

при участието на секретаря _Янка Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_655_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е молба с правно основание чл.50 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 26.04.2008 г. в гр.Б., област П., граждански брак между М.Д.Д., ЕГН **********,***, и Д.Г.Д., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.Д.Д. и Д.Г.Д. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата М.М.Д., ЕГН **********, и Н.М.Д., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката Д.Г.Д..  

МАЙКАТА заедно с децата ще живее на адрес: *************************************

НА БАЩАТА М.Д.Д., ЕГН **********, се предоставя следния режим на лични отношения с децата М.Д. и Н.Д.:

              - всеки втори и четвърти петък, събота и неделя от месеца – от 18 часа в петък до 18 часа в неделя;

              - всяка нечетна календарна година да вижда и взема децата за Коледните празници за времето от 23.12. от 18:00ч. до 26.12. до 18:00ч. с преспиване;

              - всяка четна календарна година да взема и вижда децата за Новогодишните празници в периода от 30.12. от 10:00ч. до 02.01. до 18:00ч., с преспиване;

              - всяка четна календарна година на Великденските празници да взема и вижда децата – от петък /Разпети петък/ от 10:00ч., събота и неделя до 18:30ч., с преспиване;

              - да вижда и взема децата 20 дни през лятото и 7 дни през зимата или пролетта, по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

БАЩАТА М.Д.Д., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на децата М.М.Д., ЕГН **********, и Н.М.Д., ЕГН **********, платима чрез тяхната майка и законен представител Д.Г.Д., ЕГН **********, в размер по 128 (сто двадесет и осем) лева, на дете месечно, като издръжката ще се заплаща по банков път или на ръка до десето число на текущия месец, считано от влизане на решението в законна сила до настъпване на причини и условия за прекратяване или изменяне на издръжката.

СТРАНИТЕ декларират, че всички движими вещи придобити от тях по време на брака са поделени извънсъдебно помежду им и те нямат никакви претенции един към друг.

Придобития през време на брака ЛЕК АВТОМОБИЛ марка: *********************, остава в индивидуална собственост на М.Д.Д. ЕГН **********.

СТРАНИТЕ декларират, че по време на брака, са придобили в режим на СИО следния НЕДВИЖИМ ИМОТ, съгласно нотариален акт за покулко-продажба на недвижим имот ************************************************************.

СТРАНИТЕ се споразумяват гореописания имот след прекратяване на брака да остане в индивидуална собственост на М.Д.Д. ЕГН **********.

МОЛИТЕЛИТЕ декларират, че нямат общи влогове и други парични вноски, набрани със семейни средства, както и че нямат задължения по договори за кредит.

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще носи предбрачното си фамилно име Д..

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

ОСЪЖДА М.Д.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., д.т. върху размера на издръжката в размер на 184,32 лв. д.т. върху стойността на придобитото МПС в размер на 6,00 лв., както и д.т. върху стойността на придобития недвижим имот, а именно д.т. в размер на 32,68 лв.

ОСЪЖДА Д.Г.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: