П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _01.10._ 2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _първи октомври_ две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          

при секретаря Янка Димитрова, в присъствието на прокурора    , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.ч.х.д.__180_ по описа за  2018 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Т.Л., роден на *** ***, ***********, с българско гражданство, женен, работи, неосъждан, ЕГН **********, за НЕВИНЕН по повдигнатото му и предявено обвинение за това, че на 13.06.2018 г. в с.Обнова, община Левски, разгласил позорно обстоятелство за другиго, а именно за лицата П.Х.П. и И.Ц.И., като разпространил, че те пускали мрежа тип „седка” в язовира в с.Обнова, за да ловят незаконно риба, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение по чл.147,  ал.1 от НК.

ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск от тъжителите П.Х. ***, ЕГН **********, и И.Ц. ***, ЕГН **********, срещу подсъдимия К.Т.Л., със сочени по-горе данни, граждански иск за сумата от по 1000 лв., за всеки един от тъжителите, представляваща обезщетение за причинени им неимуществени вреди, в резултат на деянието, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА П.Х.П., със сочени по-горе данни и И.Ц.И., със сочени по-горе данни, да заплатят на К.Т.Л., със сочени по-горе данни, направените деловодни разноски в размер на 500 лева.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

       

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: