РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _14.09._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _седми септември_ 2018 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                           

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_609_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………….

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

         НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 13.03.2012 г. в гр.Л., област П., граждански брак между М.В.В.-Д., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес:***, и И.Р.Д., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.В.В.-Д. и И.Р.Д. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата В. И. Д., родена в гр.Л., област П. на 09.01.2009 г., ЕГН **********, и Р. И. Д.,*** на 10.05.2012 г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката М.В.В.-Д. и местоживеенето на децата се определя на адреса на майката, а именно: с.***, община Л., област П., ул.”***” №*.

НА БАЩАТА И.Р.Д., ЕГН **********, се предоставя следния режим на лични отношения с децата: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09.30 часа на съботния ден до 18.00 часа на неделния ден, както и по всяко друго време след предварителна уговорка между страните.

БАЩАТА И.Р.Д., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка за всяко едно от децата В. И. Д., родена в гр.Л., област П. на 09.01.2009 г., ЕГН **********, и Р. И. Д.,*** на 10.05.2012 г., ЕГН **********, платима чрез тяхната майка и законен представител М.В.В.-Д., ЕГН **********, в размер по 200 (двеста) лева, считано от 11.07.2018 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена или забавена вноска до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.

Издръжката е платима по предоставена сметка от М.В.В.-Д. – ***** – „***” АД.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ – находящо се в с.****, област П., ул.„***” № *, собственост на родителите на молителката, се предоставя за ползване на М.В.В.-Д.

По отношение на придобитото по време на брака недвижимо и движими вещи отношенията са уредени извън съдебно.

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще носи предбрачното си фамилно име В..

ОСЪЖДА М.В.В.-Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА И.Р.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 288 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: