П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _25.09._2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и пети септември две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                  

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__297_ по описа за  2018 г. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Х.Г., роден на *** *** Търново, с постоянен адрес ***, българин, с българско гражданство, с основно образование, женен, пенсионер, неосъждан, ЕГН **********,  за ВИНОВЕН в това, че на 29.08.2018г., около 14.40 часа, в гр.Левски, по ул.”Кирил и Методий” управлявал МПС – мотопед „***”, с номер на рама ***, като си служил с контролни знаци – регистрационна табела с № ***, издадена за друго МПС мотопед „*** с номер на рама ***, поради което и на основание чл.345, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ГЛОБА в полза на държавата в размер на ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Х.Г. със сочени по - горе данни в това, че на 29.08.2018г., около 14.40 часа, в гр.Левски, по ул.”Кирил и Методий” управлявал МПС – мотопед „***” с номер на рама *** и поставена рег. табела №***, без същото да е регистрирано по надлежния ред – Наредба №І-45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета, теглени от тях, поради което и на основание чл.345, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ГЛОБА в полза на държавата в размер на ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание на Ц.Х.Г. със сочена по-горе самоличност, а именно ГЛОБА в полза на държавата в размер на ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

ОСЪЖДА Ц.Х.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски в размер на 49.45 лв. по сметка на ОД на МВР гр.Плевен.  

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

        

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: