РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _23.04.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски, ІV състав, на двадесет и трети април през две хиляди и деветнадесета година, в открито съдебно заседание, в следния състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    ЧЛЕНОВЕ:                                       

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_122_ по описа на съда за _2019 год., и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Е.М.Ч., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, със средно образование, живее на семейни начала,  работи като **** в **** с.Д., неосъждан, ЕГН**********

за ВИНОВЕН

в това, че на 23.03.2019г., около 17.35 часа, на междуселищен път от с.Стежерово към с.Божурлук, обл.Плевен, управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред съгласно Наредба І-45 от 24.03.2000г. за „Регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркетата теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – По пътищата отворени за обществено ползване се допускат моторни превозни средства и ремаркета, които са с табели с регистрационен номер, поставени на определените да това места” – мотопед *****, с номер на рама ********* без регистрация.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия Е.М.Ч. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

            Вещественото доказателство: 1 бр. мотопед *********, с номер на рама ********* предаден с протокол за пазете на вещи на Д.Б.Д. – кмет на ******, след влизане в сила на решението, да се върне на Е.М.Ч..

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                                           

ПРЕДСЕДАТЕЛ: