РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _19.12._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на деветнадесети декември 2019 г. в състав:

 

                             Председател: _ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА_

                           

при участието на секретаря _Илияна Петрова _ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр. дело № ­_862_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:        

********************************************************************************************

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

         ПРЕКРАТЯВА  на основание чл.50 от СК сключения на 29.01.2000г. в гр.Белене, обл.Плевен, граждански брак между А.И.В., ЕГН:**********,*** и Р.З.В., ЕГН:**********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.И.В. и Р.З.В. споразумение, съгласно което:

         1. Двете страни А.И.В. и Р.З.В., се съгласяват бракът им да бъде прекратен, поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака.

         2. Родителските права върху роденото от брака непълнолетно дете З. Р. З., роден на ***г., ЕГН:**********, се предоставя за упражняване на бащата Р.З.В..

         3. Майката А.И.В. ще заплаща по 160 (сто и шестдесет) лева месечна издръжка за детето З. Р. З., чрез неговия баща Р.З.В., до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, считано от влизане на решението в сила.

         4. На майката А.И.В. се предоставя следния режим на лични отношения с детето З. Р. З.: всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца, от 17:00 часа в петъчния ден с право на преспиване при майката в петък и събота, до 19:00 часа в неделния ден, както и тридесет дни през лятото несъвпадащи с платения годишен отпуск на бащата, както и първия ден от Коледните празници и три дни от зимната ваканция с право на преспиване при майката.

5. След развода съпругата ще запази брачната си фамилия – В..

6. Местоживеенето на детето З. Р. З., е на адреса на бащата Р.З.В.,***.

         7. Семейното жилище, находящо се в село О., община С., ул.”***” №3, ще се ползва от молителя Р.З.В..

         8. Движимите вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите им и интересите на детето.

         9. Молителите не са придобивали недвижим имот по време на брака си.

         10. След развода страните няма да си заплащат издръжка.

ОСЪЖДА А.И.В., ЕГН:**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и на основание чл.7, т.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, вр. чл.69, ал.1, т.6 от ГПК, държавна такса върху размера на присъдената издръжка в размер на 73,60 лв.

ОСЪЖДА Р.З.В., ЕГН:**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: