П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _02.12._ 2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _втори декември_ две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.И.

                                                           Н.Л.

 

при секретаря Янка Димитрова, в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__339_ по описа за  2019 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Б.Н.В., родена на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование, неомъжена, безработна, неосъждана, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че на 29.07.2019 г. в гр.Левски, отнела от владението на С.Й.П. ***, чужди движими вещи – 1 брой дамско портмоне на стойност 4,00 лева, парична сума от 1660 (хиляда шестстотин и шестдесет) лева, 2 броя секретни ключове на стойност 5,00 лева, или всичко вещи на обща стойност 1669 лв., като употребила за това сила, чрез издърпване, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.198, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК, я ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

        НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдената на служител от РУМВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето й.

НА ОСНОВАНИЕ чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимата Б.  Н.В. *** и настоящ адрес:***, ЕГН **********, да заплати на С.Й.П. ***, ЕГН **********, сумата от 1169 лева, представляваща обезщетение за причинените й имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 29.07.2019 г. до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА Б.Н.В., със сочени по-горе данни, да заплати на С.Й.П., със сочени по-горе данни, направените деловодни разноски в размер на 90 лева.

ОСЪЖДА Б.Н.В., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, а именно – сумата от 50 лева.

Вещественото доказателство: 1 брой ДВД диск марка „Вербатин” – след влизане в сила на присъдата – да остане към делото.

ОСЪЖДА Б.Н.В., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 210,12 лв., от които 80 лв. – по сметка на РС гр.Левски, а 130,12 лв. – (50,40 лв. – за изготвена съдебно-оценителна експертиза и 79,72 лв. – за изготвена техническа експертиза) – по сметка на ОД на МВР гр.Плевен.  

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

       

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                 СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                            2.