ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   03.12._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _трети декември_ 2019 г. в състав:

 

      Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

  Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_416  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Николаева

На именното повикване в  12.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ Ц.Т.Г. – явява се лично.

ЯВЯВЯ СЕ адв. С.Х. назначена за служебен защитник на обвиняемия в хода на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Х.  – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се гледа делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з. Следва да бъде назначен определеният за служебен защитник в хода на досъдебното производство - адвокат С.Х., за защитник на обвиняемия Ц.Т.Г. в настоящото производство.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на обвиняемия Ц.Т.Г., ЕГН:********** в хода на настоящето производство адвокат С.Х. от ПлАК.

         

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

Ц.Т.Г. – роден на *** ***, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес ***, българин, с българско гражданство, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН:**********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Х. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

          Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред. 

 

Съдът намира, че на основание чл.382, ал.5 от НПК следва да предложи промени в споразумението, а именно от съдържанието на същото да бъде изключено произнасянето относно веществените доказателства.

Съдът констатира, че с определение по НОХД №395/2019 г. по описа на РС –Левски, с което е одобрено споразумение на другия обвиняем по ДП – С. П. С., съдът вече се е произнесъл по отношение на приобщеното, като веществено доказателство – 1 брой метален кози крак с дължина 74 см., цвят оранжев, на съхранение при домакин на РУ-Белене, предаден за съхранение на домакин на РУ гр.Белене, съгласно разписка на л.65 от досъдебното производство, като е постановил след окончателното приключване на наказателното производство, включително и по отношение на Ц.Т.Г., приложеното веществено доказателство да бъде унищожено.

 

ПРОКУРОРЪТ – Съгласен съм с предложената промяна. Да бъде изключено от съдържанието на споразумението произнасянето относно веществените доказателства.

АДВОКАТ Х. –  Съгласна съм с предложеното. Да бъде изключено от съдържанието на споразумението произнасянето относно веществените доказателства.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Съгласен съм с предложените промени. Да бъде изключено от съдържанието на споразумението произнасянето относно веществените доказателства.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните окончателно споразумение с внесените в него промени, за които страните постигнаха съгласие в дн.с.з., е пълно и в него не следва да бъдат внасяни допълнителни промени, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателно постигнатото между страните споразумение, постигнато по н.о.х.д. №416/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-83/2019 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. №514/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия Ц.Т.Г., ЕГН:**********, и защитника му адвокат С.Х. от ПлАК, съгласно което:

Обвиняемият Ц.Т.Г., ЕГН:**********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 18.08.2019 г. в гр.Белене, от жилище – апартамент № 8, намиращ се на ****, в съучастие като извършител с обвиняемия С.П. С. от с.гр., чрез използване на техническо средство – метален лост тип „кози крак” и повреждане на преграда, здраво направена за защита на имота – входна врата на жилището, отнел чужди движими вещи на обща стойност 274,50 лева, както следва:

- 1 брой лаптоп (преносим компютър) марка „НР” модел „946 INGW” със зарядното му (ел.захранване) на стойност – 250 лв., от владението на собственика А. И. П. – с.гр.;

- 4 броя платнени шапки с козирка на обща стойност 14,50лв. (черна на стойност 5,00 лв., черна на стойност 4,00лв., синя на стойност 3,00 лв. и бежова на стойност 2,50лв.) от владението на собственика А. А. В. от с.гр., както и

- 1 брой дамска спортна чанта на стойност 10,00 лв. от владението на собственика О. В. от с.гр., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на досъдебното производство откраднатите вещи са върнати.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия Ц.Т.Г., ЕГН:**********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.3,     във връзка с чл.195, ал.1, т.3 и т.4, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

Причинените с деянието имуществени вреди са възстановени.

 

За извършеното престъпление на обвиняемия Ц.Т.Г., ЕГН:**********, се НАЛАГА наказание на основание чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.3 и т.4, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, във връзка с чл.42а, ал.4, във връзка с ал.3, т.1, във връзка с ал.2, т.1 и т.2, във връзка с ал.1 от НК, а именно ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 33,60 лв. – СЕ ВЪЗЛАГАТ на обвиняемия Ц.Т.Г., ЕГН:**********.

 

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:             ОБВИНЯЕМ:

(Чавдар Мънев) (адв.Х.)               (Ц.Г.)

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.     

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 416/2019 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-83/2019 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. № 514/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия Ц.Т.Г., ЕГН:**********, и защитника му адвокат С.Х. от ПлАК.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 416/2019 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.   

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.30 часа.

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: