П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   14.11.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на  четиринадесети ноември две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                  Съдебни заседатели: Д.Г.

                                                              М.М.

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  340  по описа за 2018 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.С.П., роден на *** г. в гр.С., с постоянен и настоящ адрес:***, понастоящем с взета МН „Задържане под стража” в Затвора гр.Плевен, с българско гражданство, с начално образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН в това,

че на 04.09.2018г., в с.А., обл.П., от дом находящ се на ул.”***” №***, при условията на повторност отнел чужди движими вещи: 1 бр. мобилен телефон „***” на стойност 310.00 лв., с поставени в него 1 бр. СИМ карта на мобилен оператор „***” на стойност 10.00 лв. и 1 бр. немска  СИМ карта на мобилен оператор „***” на стойност 20.00 лв., всички вещи на стойност 340.00 лв. от владението на собственика Л.А.М. от с.с., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят не е маловажен, поради което и на основание на чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА при първоначален ОБЩ режим.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на А.С.П. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, при първоначален ОБЩ режим.

На основание чл.68, ал.1 от НК постановява подсъдимият А.С.П. със снета по – горе самоличност да изтърпи и наказанието лишаване от свобода за срок от ТРИ МЕСЕЦА, наложено му с присъда но н.о.х.д. № 548/2017г. по описа на РС – Левски, влязла в законна сила на 29.05.2018г.

На основание чл.59, ал.1 от НК ПРИСПАДА при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, времето през което осъденият А.С.П. е бил задържан, считано от 05.09.2018г.

Веществените доказателства: 1 бр. мобилен телефон „***”, черен на цвят, 1 бр. СИМ карта на „***” с №*** и 1 бр. СИМ карта на „***”, вещи, собственост на пострадалия, след влизане в сила на присъдата да се върнат на Л.А.М.;

и 1 бр. СИМ карта на „***” с №*** на подсъдимия, след влизане в сила на присъдата да се върне на А.С.П..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.С.П. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски по досъдебното производство в размер на по 35.19 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                              2.