ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  12.02 2019 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _дванадесети февруари  2019 г.  в състав:

 

     Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                  Съдебни заседатели:                     

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.30 по описа за 2019 г., докладвано от съдия _Николаева.

На именното повикване в _10.55  часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ П.Р.М. – уведомен по телефона – явява се лично.

ЯВЯВЯ СЕ адв. С.Х. назначена за служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.Х. – Да се даде ход на делото.  ПОДСЪДИМИЯТ Да се гледа делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з. Следва да бъде назначен определеният за служебен защитник в хода на досъдебното производство - адвокат С.Х., за защитник на подсъдимия П.Р.М. в настоящото производство.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

        НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** в хода на настоящето производство адвокат С.Х. от ПлАК.

 

        СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

П.Р.М. – роден на ***г*** Т., българин, с българско гражданство, с постоянен адрес ***, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН: **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Ув. г-жо председател, не правим отводи и няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие. Представили сме споразумение.

АДВ.Х. – Не правим отвод на съдебния състав и секретаря и прокурора. Нямаме искания. Сключили сме споразумение, същото не противоречи на закона и морала и моля да бъде утвърдено от съда.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи и за нови доказателства, поддържам това, което каза адвокатът ми.

 

АДВ.Х. Ув. г-жо председател, постигнали сме споразумение с РП – Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПРОКУРОРЪТ – Действително е постигнато споразумение в сочения смисъл.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

       

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателно постигнатото между страните споразумение по н.о.х.д. №30/2019 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ-22/2019г. по описа на РУ – Белене и пр.пр.№62/2019г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** и защитника му адв.С.Х. от ПлАК в следния смисъл:

Подсъдимият П.Р.М., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 28.01.2019г. в гр.Белене без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия Закон, държал високорискови наркотични вещества – коноп (канабис, марихуана) с тегло 0,163 гр., със съдържание на активния, наркотично действащ компонент – тетрахидроканабинол – 15,15% на стойност 0,978 лева, като случаят е маловажен – престъпление по чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от НК.

 

Деянието е извършено от подсъдимия П.Р.М., виновно при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от НК.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на П.Р.М., ЕГН ********** се налага наказание на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, във вр. с чл.47, ал.1 от НК, а именно „ГЛОБА” в размер на 300,00 (триста) лева.       

Разноски по делото в размер на 89,77 лв. за изготвена физико-химична експертиза се възлагат на подсъдимия П.Р.М., ЕГН **********.

 

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

- опаковки ХЕ №Н-36/31.01.2019г., поставени в полиетиленов плик, с етикет означен с №2, с надпис ВД и опаковки към ХЕ № Н-36/31.01.2019г. на БНТЛ-ОДМВР гр.Плевен и към БП № ЗМ-22/19г. – РУ Белене, и запечатани със силиконов печат с надпис в него „105-РДВР-ПЛЕВЕН”, следва да останат приложени към делото.

 

 

ПРОКУРОР:            ЗАЩИТНИК:          ПОДСЪДИМ:

        (М.Тончева)             (адв.Х.)            (П.М.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

        ОДОБРЯВА на основание чл.382 от НПК постигнатото по н.о.х.д. №30/2019 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ-22/2019г. по описа на РУ – Белене и пр.пр.№62/2019г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** и защитника му адв.С.Х. от ПлАК, споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №30/2019 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ-22/2019г. по описа на РУ – Белене и пр.пр.№62/2019г. по описа на РП - Левски).

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11.05 часа.

 

СЕКРЕТАР:                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: