РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _16.07._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на шестнадесети юли 2019 г. в състав:

 

                             Председател: _Д. НИКОЛАЕВА_

                           

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр. дело № ­_459_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:        

 

********************************************************************************************************

Р  Е  Ш  И :

 

         ПРЕКРАТЯВА  на основание чл.50 от СК сключения на 30.09.2015 г. в гр.Левски, обл.Плевен, граждански брак между Л.Р.К., ЕГН:**********,*** и Д.П.К., ЕГН:**********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между Л.Р.К. и Д.П.К. споразумение, съгласно което:

1. Семейното жилище – къща в гр.Л., обл.П., ул.”***” №7, собственост на бащата на молителя – след развода ще се ползва от Л.Р.К.;

         2. След развода съпрузите няма да си дължат издръжка един на друг.

         3. След прекратяване на брака Д.П.К. (която при сключването на брака е променила фамилното си име от Б. на К.), ще носи предбрачното си фамилно име – Б.           4. Разноските по делото остават за всеки един от молителите така, както са ги направили.

ОСЪЖДА Д.П.К., ЕГН:**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА Л.Р.К., ЕГН:**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: