ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   19.06._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _деветнадесети юни_ 2019 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_193  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в   10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се   прокурор Мая Тончева.

ОБВИНЯЕМИЯТ К.Е.К. – лично и с адвокат Р.Р. от Плевенска АК с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Р.Р. – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се гледа делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з.

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

К.Е.К. – роден на *** ***, с българско гражданство, с адрес:***, със средно специално образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Р.Р. – Не правя отводи. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, което не противоречи на закона и морала, и моля да бъде одобрено.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ К.К. – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №193/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-65/2019г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №247/2019г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия К.Е.К., ЕГН **********, и защитника му адвокат Р.Р. от Плевенска АК, съгласно което:

1. ОБВИНЯЕМИЯТ К.Е.К., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

На 23.04.2019 г. на територията на с.Козар Белене и с.Българене, противозаконно пречил на орган на властта – И.Д.И. – ръководител участък Горско стопанство при ТП ДГС гр.С., Т.И.Т. – горски стражар в ТПДГС-С., Д.Г.Д. – горски стражар в ТПДГС-С., И.М.Р. – горски надзирател в ДГС-П., А.В.В. – горски надзирател в ДГС-П., Е.О.П. – главен специалист горски инспектор в РДГ-Л. и С.А.К. – главен специалист горски инспектор в РДГ-Л., да изпълнят задълженията си по опазване на поверените им горски територии съгласно „Наредба за контрол и опазване на горските територии”, като бягал при подаден сигнал за спиране, за да не му бъде извършена проверка по Закон за горите.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия К.Е.К.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От престъплението няма причинени имуществени вреди.

Деянието съставлява престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия К.Е.К., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.270, ал.1 от НК, във връзка с чл.54, ал.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

2. ОБВИНЯЕМИЯТ К.Е.К., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

На 23.04.2019 г. на територията на с.Козар Белене и с.Българене, община Левски, област Плевен, около 19.00 часа управлявал МПС – лек автомобил ************* с номер на рама *************, като си служи с контролен знак – регистрационни табели *********, издадени за друго моторно превозно средство – *********** с номер на рама **************, собственост на С.Р.Ч. от гр.Б.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия К.Е.К.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От престъплението няма причинени имуществени вреди.

Деянието съставлява престъпление по чл.345, ал.1, пр.1 от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия К.Е.К., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.345, ал.1, пр.1 от НК, във връзка с чл.54, ал.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

3. ОБВИНЯЕМИЯТ К.Е.К., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

На 23.04.2019 г. на територията на с.Козар Белене и с.Българене, община Левски, област Плевен, около 19.00 часа управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред – съгласно Наредба № І-45 от 24.03.2000 г., за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркетата, теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – „По пътищата, отворени за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и с табели, с регистрационни номера, поставени на определените за това места” – лек автомобил **********  с прекратена на 29.03.2019 г. регистрация – с поставени регистрационни табели ********** и номер на рама *************.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия К.Е.К.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От престъплението няма причинени имуществени вреди.

Деянието съставлява престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия К.Е.К., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.54, ал.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

 

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на обвиняемия К.Е.К., ЕГН **********, едно общо наказание, най-тежкото измежду горните наказания, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.2 от НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода приспада времето, през което обвиняемият К.Е.К. е бил задържан по ЗМВР за срок от 24 часа на 23.04.2019 г., като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.1 от НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода приспада времето, през което обвиняемият К.Е.К. е бил задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа, считано от 16.35 часа на 24.04.2019 г. до 25.04.2019 г., като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.1, т.2 от НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода приспада времето, през което обвиняемият К.Е.К. е търпял  мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 25.04.2019 г., като два дни домашен арест се зачитат за един ден лишаване от свобода.

Веществени доказателства по делото – няма.

         По делото няма направени разноски.

 

 

ПРОКУРОР:            

(Мая Тончева)

 

 

ЗАЩИТНИК:                

(адвокат Р.Р.)

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

(К.Е.К.)

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение н.о.х.д. № 193/2019 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-65/2019 г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №247/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия К.Е.К., ЕГН **********, и защитника му адвокат Р.Р. от Плевенска АК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

ПОТВЪРЖДАВА взетата мярка за неотклонение „Домашен арест” по отношение на К.Е.К. с определение № 90/25.04.2019 г. по ч.н.д. № 159/2019 г. по описа на РС-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта, с която се потвърждава взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС с частна жалба и протест в 7-дневен срок от днес.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 193/2019 г. по описа на РС-Левски.

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: