ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр.Левски, 06.06.2019г.

 

         РАЙОНЕН СЪД – гр.ЛЕВСКИ, III състав, в закрито заседание на шести юни през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

         като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д. №832 по описа на съда за 2018г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по искова молба от А.В.С., чрез пълномощник адв.Анатоли Ангелов - ПлАК срещу Л.И.С. с правно основание чл.49 от СК за развод поради дълбоко и непоправимо разстройство на брака.

Препис от исковата молба е връчен на ответницата Л.И.С., която в законоустановения срок е депозирала писмен отговор. С отговора на исковата молба е направен отвод за местна неподсъдност, като е отправено искане съдът служебно да изпрати делото на местнокомпетентния съд по постоянния адрес на ответника – Софийски районен съд.

Съдът намира, че направеното възражение за местна неподсъдност на делото на основание чл.119 от ГПК е основателно. Същото е направено в срока по чл.119, ал.4 от ГПК – с отговора на исковата молба. Съгласно чл.105 от ГПК искът се предявява пред съда, в района на който е постоянния адрес на ответника. Видно от приложена по делото справка от НБД „Население“ постоянният адрес на ответницата е в гр.София. С оглед на изложеното, производството пред РС – Левски следва да бъде прекратено и делото да бъде изпратено на местнокомпетентния съд – Софийски районен съд.

Водим от горното съдът

ОПРЕДЕЛИ

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №832/2018г. по описа на Районен съд – Левски.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на местнокомпетентния съд – Софийски районен съд, на основание чл.119, ал.4 ГПК, вр. чл.105 ГПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Плевенски окръжен съд.                  

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: