ПРОТОКОЛ

                                                                      

гр. ЛЕВСКИ,   18.06. 2019 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _осемнадесети юни 2019 г. в състав:

 

  Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

               Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело №  253  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _11.00_ часа се явиха:

 

…………………………………………………………………………

          Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

          На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА на основание чл.234 от ГПК постигнатата спогодба между С.Д.Д., ЕГН **********, със съгласието на своята майка и законен представител И.М.Д., ЕГН **********, и двете с  настоящ адрес: *** и Д.Т.Д., ЕГН **********, с адрес: ***, в следния смисъл:

          Д.Т.Д., ЕГН **********, с адрес: *** ще заплаща на основание чл.143 от СК по 170 лв. ежемесечна издръжка на С.Д.Д., ЕГН **********, със съгласието на нейната майка и законен представител И.М.Д., ЕГН **********, и двете с настоящ адрес: ***, считано от 02.04.2019г. до настъпване на причини и условия за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, като към днешна дата са заплатени три вноски - за месеците април, май и юни 2019г.

          Направените от ищцовата страна деловодни разноски в размер на 400 лв. се възлагат за заплащане на Д.Т.Д., ЕГН **********, с адрес: ***, които към днешна дата – 18.06.2019г. са заплатени .

ОСЪЖДА Д.Т.Д., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно в размер на 122.40 лв.

 

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №253/2019г. по описа на РС - Левски, поради постигната между страните спогодба.

 

            Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.25  часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: