РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _17.06.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на седемнадесети юни през две хиляди и деветнадесета година, в открито съдебно заседание, в следния състав:

         

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                     ЧЛЕНОВЕ:                               

 

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_169_ по описа на съда за _2019 год., и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Б.И.Б., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, женен, с основно образование, не работи, неосъждан, ЕГН **********.

за ВИНОВЕН

в това, че на 04.01.2019г., в гр.Левски, обл.Плевен, по ул.”Александър Стамболийски”, управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред съгласно Наредба 1-45 от 24.03.2000г. за „Регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – по пътищата отворени за обществено ползване се допускат само МПС и ремаркета, които са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места – лек автомобил „***”, с номер на рама *** с поставени регистрационни табели *** с изтекъл срок на валидност на ***.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия Б.И.Б. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

  

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                       

ПРЕДСЕДАТЕЛ: