Р Е Ш Е Н И Е

гр. Левски, 18.06.2019г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на осемнадесети юни през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Мая Тончева, като  разгледа докладваното от съдия Николаева АНД №184 описа за 2019 год. и на основание данните по делото и закона,

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Н.З.Й., роден на *** ***, обл.П., ул.”***” №*, българин, с българско гражданство, с основно образование – ученик в Основно училище „***”, с.О., неженен, неосъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 21.05.2019г. около 15:50 часа в с.О., по ул.”***”, пред дом №**, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, управлявал МПС – мотопед „***”, без поставена регистрационна табела и с № на рама *** което не е регистрирано по надлежния ред – съгласно Наредба №І-45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – „По пътищата, отворени за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са с табели и регистрационен номер, поставени на определените за това места, поради което и на основание чл.345, ал.2, вр. с ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.4 от НК, във вр. с чл.78а, ал.6 от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да бъде изпълнено чрез прочитане диспозитива на решението пред учителския и ученическия колектив на учебното заведение, където обвиняемият е ученик – Основно училище „***”, с.О.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15 – дневен срок от днес.

На основание чл.310, ал.2, вр. чл.308, ал.1 от НПК съдът ОБЯВЯВА на страните, че мотивите ще бъдат изготвени в 15-дневен срок от днес.

                                                              

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: