П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   26.03.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на  двадесет и шести март, две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          Съдебни заседатели: М.Н.

                                                     М.Л.

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора  Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  442  по описа за  2018г., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.П.С., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с начално образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН в това,

че на 08.10.2018г., в лек автомобил „***”, с рег. №***, собственост на А. А. А. от гр.Л., обл.П., без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16  от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и в нарушение на чл.30 от същия, държал високорискови наркотични вещества коноп (марихуана), подлежащ на контрол съгласно Приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори – списък І, включващ „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, а именно: марихуана (наркотичен коноп), с нето тегло 8.092 грама на стойност 48.56 лв., съгласно Постановление №23 на МС от 29.01.1998г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, поради което и на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на  ХИЛЯДА ЛЕВА.

ПРИЗНАВА подсъдимия В.П.С. със снета по делото самоличност за НЕВИНЕН по повдигнатото обвинение по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, поради което го ОПРАВДАВА.

На основание чл.354а, ал.6 от НК да се ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 7.892 грама наркотично вещество коноп (марихуана), количество останало след направеното изследване за нуждите на назначената физико – химична експертиза, предадено с протокол на служител в ОД на МВР – Плевен, като след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени.

Вещественото доказателство: опаковки от ХЕ №Н-305/2018г. намиращи се при домакин на РУ – Левски, като след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия В.П.С. със снета по делото самоличност  да заплати направените деловодни разноски по досъдебното производство в размер на 69.41 за изготвяне на физико – химична експертиза.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                              2.