ПРОТОКОЛ

                                                                      

гр. ЛЕВСКИ,   25.10. 2018 г.

 

Районен съд - .Левски в открито съдебно заседание на _двадесет и пети октомври 2018 г. в състав:

 

                   Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                  Съдебни заседатели: Д.Г.

                                                                            А.И.

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева  сложи за разглеждане _н.о.х.д № ­­208  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Г.С. – уведомен от предното с.з. – явява се лично.

ЯВЯВА се адв. Р.Р., назначена на досъдебното производство за служебен защитник.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.Р.Р. – Да се даде ход на делото. В преговори за постигане на споразумение сме с представителя на прокуратурата, моля да ни дадете възможност да договорим параметрите на споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход. Желая да сключа споразумение.

ПРОКУРОРЪТ – Няма пречка да бъде сключено споразумение с подсъдимия и неговия защитник.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

  ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да договорят споразумение.

          ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на заключителната част на обвинителния акт от прокурора.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение за решаване на н.о.х.д. №208/2018 г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-77/2018 г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№454/2018 г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, подсъдимия С.Г.С., ЕГН ********** и защитника му адв.Р.Р. от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимият С.Г.С., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 26.05.2018г. за времето от 10.00ч. до 23.15 ч. в гр.Левски, обл.Плевен, от жилищен дом, находящ се на ул.”Васил Априлов” №12, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 80 лв., от владението на собственика Т.Р.А., ЕГН ********** ***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия С.Г.С.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с 29, ал.1, б.”а” и б.”б” от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия С.Г.С., ЕГН **********, да се наложи наказание на основание чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с 29, ал.1, б.”а” и б.”б”, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ПЕТ МЕСЕЦА, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален СТРОГ РЕЖИМ.

 

Причинените с деянието щети са възстановени.

 

Направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер на 98.45 лв. се възлагат на подсъдимия С.Г.С., ЕГН **********.

 

АДВ.Р.Р. – Поддържам предложеното споразумение, моля да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

          (М.Тончева)                  (адв.Р.Р.)              (С.С.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

АДВ.Р.Р. – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №208/2018 г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-77/2018 г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№454/2018 г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, подсъдимия С.Г.С., ЕГН ********** и защитника му адв.Р.Р. от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимият С.Г.С., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 26.05.2018г. за времето от 10.00ч. до 23.15 ч. в гр.Л., обл.П., от жилищен дом, находящ се на ул.”***” №*** при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 80 лв., от владението на собственика Т.Р.А., ЕГН ********** ***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия С.Г.С.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с 29, ал.1, б.”а” и б.”б” от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия С.Г.С., ЕГН **********, се налага наказание на основание чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с 29, ал.1, б.”а” и б.”б”, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ПЕТ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ.

 

Причинените с деянието щети са възстановени.

 

Направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер на 98.45 лв. се възлагат на подсъдимия С.Г.С., ЕГН **********.

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

          (М.Тончева)                  (адв.Р.Р.)              (С.С.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №208/2018 г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-77/2018 г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№454/2018 г. по описа на РП - Левски) между РП – Левски, подсъдимия С.Г.С., ЕГН ********** и защитника му адв.Р.Р. от ПлАК, споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №208/2018 г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-77/2018 г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№454/2018 г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                              2.