РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.05._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и втори април_ 2019 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                            

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_610_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Предявени са обективно съединени искове с правно основание чл. 127 ал.2 от СК и по чл. 127а ал.2 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

На основание изложеното, съдът

РЕШИ:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Й.Р.Н., ЕГН ********** и по отношение на малолетното дете Ф.Р.Н., ЕГН ********** на техния баща Р.К.Н. с настоящ адрес:***, ЕГН ********** и определя местоживеенето на децата на адреса на бащата.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на майката Г.Б.М., ЕГН ********** *** с малолетните деца Й.Р.Н., ЕГН ********** и Ф.Р.Н., ЕГН ********** както следва:

МАЙКАТА Г.Б.М. има право да вижда и взема малолетните деца при себе си в 8.00 часа сутринта на всеки първи и трети съботен ден на месеца, като същите преспиват в нейния дом и следва да връща децата в дома на техния баща в 18 часа в неделния ден.

ДАВА възможност на майката да взема децата при себе си по 1 месец през лятото, през време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата..

ОСЪЖДА Г.Б.М. /със сочена по-горе самоличност/, да ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка за всяко едно от малолетните деца Й.Р.Н., ЕГН ********** и Ф.Р.Н., ЕГН ********** в размер по 150 (сто и петдесет) лева, считано от 24.03.2018 г. до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, платима чрез техния баща Р.К.Н. /със сочени по-горе данни/, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, считано от датата на дължимост на съответната  вноска до окончателното й изплащане.

РАЗРЕШАВА на основание чл. 127а ал.2 от СК Р.К.Н. с настоящ адрес:***, ЕГН **********, в качеството му на баща и законен представител на малолетните деца Й.Р.Н., ЕГН ********** и Ф.Р.Н., ЕГН ********** да представлява еднолично децата в производството по издаване на необходимите лични документи и паспорт за пътуване в чужбина, без да се иска съгласието на тяхната майка Г.Б.М., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***.

РАЗРЕШАВА на основание чл. 127а ал.2 от СК децата Й.Р.Н., ЕГН ********** и Ф.Р.Н., ЕГН ********** до навършване на пълнолетие придружени само от своя баща и законен представител Р.К.Н. с настоящ адрес:***, ЕГН **********, без да се иска съгласието на тяхната майка Г.Б.М., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***. да пътуват с цел екскурзия, почивка или гостуване на техни близки, до различни държави от Европейския  съюз и обратно, както и да пребивават на територията им.

ДЕЛОВОДНИТЕ РАЗНОСКИ остават за всяка от страните така както ги е направила.

ОСЪЖДА Г.Б.М. /със сочена по-горе самоличност/ да ЗАПЛАТИ държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 432 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: