РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _07.05._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесети и трети април_ 2019 г. в състав:

                      

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                   

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _146_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

Предявеният иск е с правно основание чл. 150 от СК.

          ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

          На основание изложеното, съдът

                                                 Р Е Ш И :

 

          ИЗМЕНЯ размера на определената с решение №45/11.10.2013 г. по гр.д. №583/2013 г. по описа на РС – С. издръжка, дължима от М.Р.К., ЕГН **********,***, в полза на детето М.М.К., с ЕГН**********, като я УВЕЛИЧАВА от 80 лева на 160 лева месечно, считано от датата на предявяване на иска - 11.03.2019 г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла или просрочена вноска, до навършване на пълнолетие на детето или настъпване на друга законоустановена причина за нейното изменение или прекратяване, платима чрез нейната майка и законен представител А.Б.К., ЕГН **********, с адрес: ***2.

ИЗМЕНЯ размера на определената с решение №45/11.10.2013 г. по гр.д. №583/2013 г. по описа на РС – С. издръжка, дължима от М.Р.К., ЕГН **********,***, в полза на детето Р.М.К., с ЕГН**********, като я УВЕЛИЧАВА от 80 лева на 180 лева месечно, считано от датата на предявяване на иска - 11.03.2019 г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла или просрочена вноска, до навършване на пълнолетие на детето или настъпване на друга законоустановена причина за нейното изменение или прекратяване, платима със съгласието на неговата майка и законен представител А.Б.К., ЕГН **********, с адрес: ***2.

          ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

          ОСЪЖДА М.Р.К., ЕГН **********,***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 295.20 лв.

          ОСЪЖДА М.Р.К., ЕГН **********,***, да заплати на А.Б.К., ЕГН **********, с адрес: ***2 и Р.М.К., ЕГН**********, действащ със съгласието на своята майка и законен представител А.Б.К.  направените деловодни разноски в размер на 400 лв.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на обявяването му – 07.05.2019 г.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: