ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _27.05.  2019 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и седми май_ 2019 г.  в състав:

 

         Председател:  ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                             Съдебни заседатели: М.Н.

                                                                    Н.Л.

 

при участието на секретаря _Янка Д._ и прокурора Мая Тончева сложи за разглеждане _ч.н.д._160      по описа за _2019_ год.,  докладвано от съдия _Атанасова.

На именното повикване в  10.30  часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ЯВЯВА СЕ М.С.С. – психолог в ЦНСТ гр.В.Т., в който е настанена Д.Д.С..

ОСЪДЕНАТА Д.Д.С. – лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат В.П. от Плевенска АК, защитавал осъдената в последното наказателно производство – н.о.х.д. № 33/2019 г. на РС-Левски.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВОКАТ П. – Моля да се даде ход на делото. Готов съм да поема защитата.

ОСЪДЕНАТА – Да се гледа делото днес. Съгласна съм адвокат П. да ме защитава.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, че следва да бъде назначен служебен защитник на осъдената, тъй като същата е непълнолетна и участието на защитник в наказателното производство е задължително. Следва да бъде назначен като служебен защитник адвокат П., който е защитавал осъдената в последното н.о.х.дело, по което е осъдена Д.Д.С..

         На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         НАЗНАЧАВА адвокат В.З.П. от Плевенска АК за служебен защитник на осъдената Д.Д.С. в производството по ч.н.д. № 160/2019 г. по описа на РС-Левски, за определяне на едно общо наказание.

 

         На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правим отводи. Нямаме искания.

АДВОКАТ П. – Не правим отводи. Нямаме искания.

ОСЪДЕНАТА – Не правя отводи. Нямам искания. 

        

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:   

 

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Поддържам искането за групиране. Да се приеме постъпилата справка за съдимост по отношение на Д.Д.С..

АДВОКАТ П. – Съгласен съм с направеното предложение от прокурора. Да се приеме постъпилата справка за съдимост.  

ОСЪДЕНАТА – Получила съм препис от искането на прокурора. Съгласна съм с предложението да ми бъде определено едно общо наказание. Да се приеме постъпилата справка за съдимост.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА постъпилата в РС-Левски актуална справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини за съдимост.

 

         ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

ПРОКУРОРЪТ – Няма да соча други доказателства, моля да приключи съдебното следствие.

АДВОКАТ П. – Моля да се приключи съдебното следствие. Съгласен съм с направеното предложение от прокурора.

ОСЪДЕНАТА – Съгласна съм с предложението да ми бъде определено едно общо наказание и да приключва делото днес.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, уважаеми съдебни заседатели, Районна прокуратура гр.Левски е изготвила предложение до РС-Левски за групиране на наказанията по влезли в сила присъди по отношение на осъдената С., което поддържам и моля в този смисъл да е Вашият съдебен акт.

 

АДВОКАТ П. – Уважаема госпожо председател, запознат съм с направеното предложение от РП-Левски, съгласен съм с този начин на групиране, моля да постановите Вашия съдебен акт в този смисъл.

 

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНАТА – Съгласна съм.

 

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНАТА – Съжалявам.

 

          Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

         Съдът се оттегли на тайно съвещание.

         След съвещание:

Съдът като прецени постъпилото предложение и  представените справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини, приема за установено следното:

 

Д.Д.С. е осъдена както следва:

 

1. С присъда по н.о.х.д. № 91/2018 г. по описа на РС гр.Т., влязла в законна сила на 08.06.2018 г., на Д.Д.С. е наложено наказание Лишаване от свобода за срок от ТРИ МЕСЕЦА за престъпление, извършено на 12.08.2017 г. в гр.Т., изпълнението на което на основание чл.69, ал.1, във връзка с чл.66, ал.1 от НК е отложено за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

 2. С определение по н.о.х.д. № 296/2018 г. по описа на РС гр.Б., влязло в законна сила на 16.10.2018 г., на Д.Д.С. е наложено наказание Обществено порицание за престъпление, извършено на 21.03.2018 г. в гр.Б., област Р. Наказанието е изтърпяно на 01.11.2018 г.

 

3. С присъда по н.о.х.д. № 1753/2018 г. по описа на РС гр.Х., влязла в законна сила на 12.02.2019 г., на Д.Д.С. е наложено наказание Три месеца лишаване от свобода за престъпление, извършено на 25.04.2018 г. в гр.Х. Изтърпяването на наказанието е отложено за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

4. С определение по н.о.х.д. № 921/2019 г. по описа на РС гр.С.З., влязло в законна сила на 04.04.2019 г., на Д.Д.С. е наложено наказание Пробация, със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от десет месеца, с периодичност за явяване и подписване два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от десет месеца, за престъпление, извършено на 31.08.2018 г. в гр.С.З.

 

5. С присъда по н.о.х.д. № 33/2019 г. по описа на РС гр.Л., влязла в законна сила на 17.04.2019 г., на Д.Д.С. е наложено наказание Пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, с периодичност за явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години, за престъпление, извършено на 10.10.2018г. в гр.Б.

        

Съдът приема, че деянията по н.о.х.д. № 91/2018 г. на РС-Т., по н.о.х.д. № 296/2018 г. на РС-Б. и по н.о.х.д. №1753/2018 г. на РС-Х., са извършени при условията на съвкупност, т.е. преди да е налице влязъл в сила съдебен акт, по което и да е от тези дела. По тези дела следва да бъде определено едно общо наказание, а именно Три месеца лишаване от свобода с една година изпитателен срок и Обществено порицание, като следва да бъде  приспаднато изтърпяното наказание Обществено порицание по н.о.х.д. №296/2018 г. на РС-Б. Следва от определения изпитателен срок да бъде приспаднато и времето, през което С. е била в изпитателен срок от 12.02.2019 г. до настоящия момент.   

         Видно от приложената справка за съдимост е, че деянията по н.о.х.д. № 921/2019 г. на РС.З. и по н.о.х.д. № 33/2019 г. на РС-Л. също са извършени при условията на съвкупност и по отношение на тях също следва да бъде определено едно общо наказание, а именно Пробация със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, при периодичност за явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години.

При изпълнение на така определеното общо наказание, следва да бъде приспаднато времето, през което осъдената е търпяла наказание Пробация по цитираните по-горе н.о.х.дела.

          На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.25, ал.1, във връзка с чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание на осъдената Д.Д.С., ЕГН **********, с настоящ адрес: *** по н.о.х.д. №91/2018 г. на РС-Т. с присъда, влязла в законна сила на 08.06.2018 г., по н.о.х.д. № 296/2018 г. на РС-Б. с влязъл в сила съдебен акт на 16.10.2018 г. и по н.о.х.д. № 1753/2018 г. на РС-Х., с влязъл сила съдебен акт на 12.02.2019 г., а именно ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с една година изпитателен срок и ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ.

         При изпълнение на определеното общо наказание ПРИСПАДА времето, през което Д.Д.С. е била в изпитателен срок, считано от 12.02.2019 г. и ПРИСПАДА изтърпяното наказание Обществено порицание по н.о.х.д. № 296/2018 г. на РС-Б.

НА ОСНОВАНИЕ чл.25, ал.1, във връзка с чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание на осъдената Д.Д.С., ЕГН **********, с настоящ адрес: *** по н.о.х.д. №921/2019 г. на РС-С.З. със съдебен акт, влязъл в законна сила на 04.04.2019 г. и по н.о.х.д. № 33/2019 г. на РС-Л., с влязъл сила съдебен акт на 17.04.2019 г., а именно Пробация със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, при периодичност за явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години.

         При изпълнение на определеното общо наказание Пробация ПРИСПАДА времето, през което Д.Д.С. е търпяла наказание Пробация, в изпълнение на присъдите по н.о.х.д. № 921/2019 г. на РС-С.З. и н.о.х.д. № 33/2019 г. на РС-Л. 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.15 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                                 СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                2.