П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _25.11._ 2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и пети ноември_ две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                

при секретаря _Янка Димитрова_, в присъствието на прокурора _Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__363_ по описа за  2019 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Й.П.Н., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, неженен, с начално образование, безработен, реабилитиран, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 05.04.2019 г., в съучастие като извършител с К.К.Н., ЕГН **********,***, отдел 362в от ДГТ, без да притежава редовно писмено позволително, извършил сеч и извозил от горския фонд 1,5 пр.куб.м. дъбови дърва за огрев, на стойност 128 лв., като деянието представлява маловажен случай – престъпление по чл.235, ал.6, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.78а от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ПРИЗНАВА подсъдимия К.К.Н., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, с наложено административно наказание  по чл.78а от НК, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 05.04.2019 г., в съучастие като извършител с Й.П.Н., ЕГН **********,***, отдел 362в от ДГТ, без да притежава редовно писмено позволително, извършил сеч и извозил от горския фонд 1,5 пр.куб.м. дъбови дърва за огрев, на стойност 128 лв., като деянието представлява маловажен случай, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.235, ал.6, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.„в” от НК го ОСЪЖДА на ГЛОБА в размер на СТО ЛЕВА.

Вещественото доказателство 1 брой бензинов моторен трион, без марка и номер, находящ се на съхранение в ДГС-Плевен, иззет с акт № 686/2019 г. по регистъра на РДГ-Ловеч – се отнема в полза на държавата.

Вещественото доказателство 1 брой конска каруца, собственост на К.П.Н. *** – оставена за отговорно пазене на Й.П.Н. и иззета с акт № 691/2019 г. по регистъра на РДГ-Ловеч – да се върне на собственика.

ОСЪЖДА Й.П.Н. и К.К.Н., със сочена по-горе самоличност, да заплатят направените деловодни разноски в размер на 84 лв. платими по сметка на ОДМВР-Плевен.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: