ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  30.09. 2019 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _тридесети септември 2019 г.  в състав:

 

     Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                    Съдебни заседатели:                        

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д. 334 по описа за 2019 г., докладвано от съдия _Николаева.

На именното повикване в _13.00  часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдър Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ П.С.П. – явява се лично.

ЯВЯВЯ СЕ адв. А.А. упълномощен защитник на обвиняемия, с пълномощно по досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото.  ОБВИНЯЕМИЯТ Да се гледа делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

П.С.П. – роден на ***г. в гр.Левски, с постоянен адрес *** и настоящ адрес ***, българин, с българско гражданство, с основно образование, работи като монтажник заварчик в „***” ООД гр.Л., разведен, осъждан, ЕГН: **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Ув. г-жо председател, не правя отвод на състава на съда и секретаря. Няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие. Представили сме споразумение.

АДВОКАТ А. – Не правим отвод на съдебния състав и секретаря и прокурора. Нямаме искания. Сключили сме споразумение, същото не противоречи на закона и морала и моля да бъде утвърдено от съда.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи и нямам искания за нови доказателства, поддържам това, което каза адвокатът ми.

 

АДВОКАТ А. Ув. г-жо председател, постигнали сме споразумение с РП – Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПРОКУРОРЪТ Постигнали сме споразумение, което не противоречи на закона и морала, съдържанието на което моля да впишете в съдебния протокол.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновeн. Разбирам последиците от споразумението. Съгласeн съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на постигнатото между страните споразумение по н.о.х.д. №334/2019 г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-123/2019г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№446/2019г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, обвиняемия П.С.П., ЕГН:********** и защитника му адв.А.А. от ПлАК в следния смисъл:

 

Обвиняемия П.С.П., ЕГН:**********, се признава за виновен в това, че 18.07.2019г. около 00:20 часа в с.И., общ.Л., обл.П., по ул.”***” до №* управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „***” с рег.№ *** – негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно – 2,37 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза №227/23.07.2019 г. на СЛХ към ЦСМП – гр.Плевен, след като е осъден с влязла в сила присъда на 27.07.2010 г. по НОХД №4824/2010 г., споразумение №750/27.07.2010 г. на РС – Пловдив за извършено престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

Деянието е извършено от обвиняемия. Извършено е при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.2 от НК.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.      

 

За извършеното престъпление на обвиняемия  П.С.П., ЕГН:********** се налага наказание на основание чл.343б, ал.2 от НК, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно: ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК страните се споразумяват на обвиняемия П.С.П., ЕГН:********** да не бъде налагано по-лекото наказание „ГЛОБА” което законът предвижда наред с наказанието „Лишаване от свобода”.

 

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.2, във вр. с чл.49, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК на обвиняемия П.С.П., ЕГН:********** се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което за същото деяние обвиняемия П.С.П., ЕГН:********** е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право.

 

Разноски по делото в размер на 95,00 лв. се възлагат на обвиняемия П.С.П., ЕГН:**********.

 

Веществени доказателства: няма приобщени.

 

 

ПРОКУРОР:              ЗАЩИТНИК:             ОБВИНЯЕМ:

         (Ч.Мънев)                            (адв.А.)              (П.П.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №334/2019 г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-123/2019г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№446/2019г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, обвиняемия П.С.П., ЕГН:********** и защитника му адв.А.А. от ПлАК, споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №334/2019 г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-123/2019г. по описа на РУ – Левски и пр.пр.№446/2019г. по описа на РП - Левски).

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 13.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: