Р Е Ш Е Н И Е

гр. Левски, 08.10.2019г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на осми октомври през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев, като  разгледа докладваното от съдия Николаева АНД №321 описа за 2019 год. и на основание данните по делото и закона,

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Е.И.Р., роден на ***г***, обл.Плевен, ул.”***” №73, българин, с българско гражданство, без образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че 24.07.2018 г. в землището на село В., община Л., област П., от отдел 354, подотдел „я”, представляващо частен горски фонд, без редовно писмено позволително, добил и извозил с конска каруца 1,2 пр. куб.м. дърва от вида бряст и ясен на стойност 96,00 лева, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.1, предл.3 и предл.5 от НК, във вр. с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000 /хиляда/ лева.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 НПК обвиняемия Е.И.Р., със снета по делото самоличност, да заплати в полза на Държавата, по сметка на ОДМВР – Плевен, направените по делото разноски в размер на 77,28 лв./седемдесет и седем лева и двадесет и осем стотинки/.

ОТНЕМА на основание чл.235, ал.7 НК в полза на Държавата предмета на престъплението – 1,2 пр.куб.м. дърва от вида бряст и ясен – на съхранение в двора на ЧПЗ „***”, с.В., общ.Л., обл.П.

След влизане на решението в сила вещественото доказателство – 1 брой конска каруца – на съхранение в двора на ЧПЗ „***”, с.В., общ.Л., обл.П., ДА СЕ ВЪРНЕ на А И.Р., ЕГН:**********.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15 – дневен срок от днес.

                                                              

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: