РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _16.10.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _шестнадесети октомври през две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                               ЧЛЕНОВЕ:           

         

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_336_ по описа на съда за _2019 год._, и на основание данните по делото и закона

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Ш.Е.Х., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, със завършен седми клас, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН

че на 18.03.2019г., в землището на с.Асеновци, обл.Плевен, в отдел 360Д, представляващ ДГТ, без редовно писмено позволително извършил сеч с БМТ „ЩИЛ МС-170”, събрал и извозил от горски фонд 1 пр. куб. метър церови дърва за огрев на стойност 80 лв., като деянието представлява маловажен случай - престъпление по  чл.235, ал.6, във вр. с ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия Ш.Е.Х. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.235, ал.6, във вр. с ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА обвиняемия Ш.Е.Х. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 64.40 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: