ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   27.08._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и седми август 2019 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_294  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в   12.50_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ И.Г.Д. – лично и с адвокат Р.М. от АК – Сливен с пълномощно по досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се гледа делото.

 

          Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         

          СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

И.Г.Д. роден на *** ***, с постоянен адрес:***, и настоящ адрес ***, с българско гражданство, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ М. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде одобрено с произтичащите от това законови последици. 

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.         

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение не е пълно, тъй като в същото страните не са се произнесли по приложение на кумулативно предвиденото наказание Глоба, в разпоредбата на чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

 

 

АДВОКАТ М. – Имайки предвид обстоятелството, че е безработен и няма доходи, скоро е излязъл от затвора и по тази причина предлагам на основание чл.55, ал.3 от НК да не се налага кумулативно предвиденото в разпоредбата на чл.354а, ал.3, т.1 от НК наказание Глоба.

ПРОКУРОРЪТ – Съгласен съм с така направеното предложение.

ОБВИНЯУЕМИЯТ – Съгласен съм с това, което предложи адвоката ми.

          Съдът намира, че с така направеното допълнение  споразумението е пълно и не следва да бъдат внасяни допълнителни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №294/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-65/2019 г. по описа на РУМВР-Белене, пр.пр. №341/2019г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия И.Г.Д., ЕГН **********, и защитника му адвокат Р.М. от АК гр.Сливен, съгласно което:

          Обвиняемият И.Г.Д., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в извършване на престъпление от общ характер за това, че на 07.06.2019 г. в Затвора гр.Б., без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества – MDMA (екстази) – 27 мл., на стойност 810,00 лева.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия И.Г.Д.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на обвиняемия И.Г.Д., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.354а, ал.3, т.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК на обвиняемия И.Г.Д., НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода.

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 113,20 лв. СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на обвиняемия И.Г.Д., ЕГН **********.

НА ОСНОВАНИЕ чл.354а, ал.6 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:  

- 25 мл. MDMA (екстази), количество останало след извършената експертиза – предадени с приемно-предавателен протокол (л.75 от делото) на Л.В. – ст. разследващ полицай при ОД на МВР – Плевен, което след влизане на споразумението в законна сила ДА СЕ ИЗПРАТИ на Агенция „Митници” за унищожаване.

- Веществените доказателства 1 бр. суитчър и изрязани парчета плат от него; 1 бр. стъклен буркан; 1 бр. химикал, поставени в кафяв хартиен плик, запечатани със силиконов печат и надпис в него „105-РДВР-Плевен” с етикет на плика означен с №2 и надписан „ВД и опаковки към ХЕ №Н-156/13.06.19 на БНТЛ ОДМВР Плевен и към ДП № ЗМ 65/2019г. – РУ Белене” след влизане на споразумението в законна сила ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

ПРОКУРОР:              

(Чавдар Мънев)

 

ЗАЩИТНИК:                   

(адв.Р.М.)

 

ОБВИНЯЕМ:   

(И.Г.Д.)

 

ПРОКУРОРЪТ – Споразумението не противоречи на закона и морала и моля  да бъде одобрено от съда.

АДВОКАТ М. – Споразумението не противоречи на закона и морала и моля  да бъде одобрено от съда.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Споразумението не противоречи на закона и морала и моля  да бъде одобрено от съда.

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.     

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 294/2019 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-65/2019 г. по описа на РУМВР-Белене, пр.пр. № 341/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия И.Г.Д., ЕГН **********, и защитника му адвокат Р.М. от АК гр.Сливен.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 294/2019 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 13.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                ПРЕДСЕДАТЕЛ: