ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   15.08._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _петнадесети август_ 2019 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_272  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в   11.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се   районен прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.Й.М. – лично и с адвокат Н.Я. от Плевенска АК с пълномощно към досъдебното производство.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.П.П. – лично и с адвокат Н.Я. от Плевенска АК с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Я. – Моля да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.М. – Да се даде ход на делото. Отказвам се от адвокат П.В., който съм упълномощил още на досъдебното производство. Желая да ме защитава само адвокат Я., който се явява днес.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.П. – Да се даде ход на делото. Отказвам се от адвокат П.В., който съм упълномощил още на досъдебното производство. Желая да ме защитава само адвокат Я., който се явява днес.

 

        Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з., поради което  

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

        СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИТЕ:

Д.Й.М. – роден на *** ***, с постоянен адрес:***, понастоящем в Ареста гр.П., с българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

Д.П.П. – роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, понастоящем в Ареста гр.П., с българско гражданство, със средно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Я. – Не правя отводи. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, което не противоречи на закона и морала, и моля да бъде одобрено.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.М. – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.П. – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

        Съдът намира, че представеното в РС-Левски споразумение е непълно и са налице основанията за прилагане разпоредбата на чл.382, ал.5 от НПК, като съдът предлага на страните, внесеното от тях споразумение да бъде изменено и допълнено в следния смисъл:

        По приложение разпоредбата на чл.59, ал.1 от НК, по отношение на двамата обвиняеми, съдът констатира, че в споразумението най-общо е записано, че се „зачита предварителното задържане”.

        С оглед правна чистота, съдът счита, че споразумението следва да бъде изменено в тази му част, като бъде записано, че на основание чл.59 от НК, при изпълнение на наказанието Лишаване от свобода, се приспада времето, през което обвиняемите са били задържани под стража, считано от 12.07.2019 г.

        Съдът констатира, че споразумението не е пълно и в частта относно веществените доказателства, като страните са се споразумели какво да стане само с част от тях.

При това положение, съдът намира, че следва да бъде допълнено споразумението в частта, касаеща веществените доказателства, както следва:

 

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, находящи се в РУ на МВР гр.Л., а именно:

- 1 брой черна шапка, горнище от анцуг, част І за МПС ********** с рег. № ************, талон за ГТП, полица за ЗГО и 2 броя винетни стикери, находящи се в 1 брой книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 4”;

- 1 брой маратонки № 42, 1 брой тъмносиво долнище, 1 брой зелена тениска, 1 чифт чорапи, находящи се в 1 брой книжен чувал, с етикет, с надпис „Обект № 2”;

        - 1 брой мобилен телефон „Самсунг Галакси” с поставена СИМ карта на Виваком, 1 брой СД карта и калъф, находящи се в 1 брой бял книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 1 от Оглед на веществени доказателства”;

        - 1 брой мобилен телефон „Самсунг”, находящ се в 1 брой бял книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 3”;

ДА СЕ ВЪРНАТ на обвиняемия Д.Й.М.;

 

        ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, представляващи опаковки, останали след извършената химическа експертиза № Н 187/19, находящи се в 1 брой кафяв книжен плик, с етикет, с надпис № 2 – ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

        ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1 брой метална кофа, 1 брой пакет 2.5 тор NRK, 4 броя пакетчета Магнезиев сулфат, 1 брой лилаво портмоне с 1 брой отвертка и 1 брой ключ 8-10;3 броя ножици, 1 брой пръскачка 2 литра и 1 брой черен маркуч със смукател, с дължина 4,5 метра, 4 броя пластмасови сини туби; сив гумен маркуч с дължина 36 метра и сив гумен маркуч с дължина 13,6 метра, поставени в 1 брой бял книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 5 от Оглед на местопроизшествие в местността ********** в землището на с.Т.”, находящи се в РУ на МВР гр.Л. – ДА СЕ ВЪРНАТ на обвиняемия Д.П.П.

 

        ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – метална кутия, съдържаща сумата от 14000 (четиринадесет хиляди) лева, поставени в 1 брой книжен плик, с етикет, с надпис: „Обект № 3 от Претърсване в дома на Д.П.П., в с.Т.”, находящи се в РУ на МВР гр.Л. – ДА СЕ ВЪРНАТ на обвиняемия Д.П.П..  

 

        Съдът констатира, че в представеното писмено споразумение е посочено, че веществените доказателства 16882,821 грама високорисково наркотично вещество (коноп), както и 0,291 грама екстази, следва да се предадат на Агенция Митници за унищожаване. Видно от данните по досъдебното производство е, че с протокол от 13.07.2019 г. Комисия, определена от Директора на ОД на МВР гр.П. е унищожила иззетото количество наркотични растения – зелена тревиста маса от 118 броя растения от рода на конопа по досъдебно производство ЗМ № 121/12.07.2019 г. по описа на РУ-Л., останали след вземане на представителни проби и видно от приложената към досъдебното производство експертиза № Н-187/19.07.2019 г. е, че остатъкът от обектите на изследване е 1397,917 грама високо рисково наркотично вещество коноп (канабис, марихуана) и 0,259 грама екстази, поради което следва да бъдат унищожени останалите след експертизата количества.

        При това положение, споразумението в частта относно тези веществени доказателства, следва да бъде изменено в следния смисъл:  

Веществените доказателства: 1397,917 грама високо рисково наркотично вещество коноп (канабис, марихуана) – останало количество след извършване на експертизата по протокол № Н-182/13.07.2019 г., находящи се в РУ на МВР гр.Л., запечатани в пликове, с етикети, означени с № 1-1 и № 1-2, надписани и запечатани със силиконов печат „105-РДВР-П.”, както и 0,259 грама екстази (амфетамин) – останало количество след извършване на експертизата по протокол № Н-182/13.07.2019 г., находящи се в РУ на МВР гр.Л., запечатани в плик, с етикет, означен с № 1-1, надписан и запечатан със силиконов печат „105-РДВР-П.” – находящи се в РУ на МВР гр.Л., СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата, които след влизане в сила на споразумението ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

        Съдът констатира също така, че в споразумението най-общо е отразено обвиняемите да заплатят направените разноски по делото, без да е уточнена и конкретизирана дължимата сума, без да е уточнено на кого се дължи и кой от двамата обвиняеми, каква част от тях ще заплати.

        При това положение и предвид обстоятелството, че направените деловодни разноски в досъдебното производство са в размер на 363,24 лв., направени от ОД на МВР гр.П. за изготвените експертизи, съдът счита, че тази сума следва да бъде заплатена поравно от двамата обвиняеми по сметка на ОД на МВР гр.П.

 

ПРОКУРОРЪТ – Съгласен съм споразумението, постигнато между страните, да бъде изменено и допълнено по посочения по-горе начин.

АДВОКАТ Я. – Съгласен съм споразумението, постигнато между страните, да бъде изменено и допълнено по посочения по-горе начин.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.М. – Съгласен съм споразумението, постигнато между страните, да бъде изменено и допълнено по посочения по-горе начин.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.П. – Съгласен съм споразумението, постигнато между страните, да бъде изменено и допълнено по посочения по-горе начин.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение, с внесените в съдебно заседание изменения и допълнения е пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №272/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-121/2019г. и № 133/2019 г. по описа на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр. № 429/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, адвокат Н.Я. от Плевенска АК, обвиняемия Д.Й.М., ЕГН **********, и обвиняемия Д.П.П., ЕГН **********, съгласно което:

І. ОБВИНЯЕМИЯТ Д.Й.М., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

1. На 12.07.2019 г. държал в лек автомобил ********** с peг. № *********, паркиран на земен път в землището на с.***, община ******, област Плевен, на около 100 метра от ъгъла на ул.****** високорискови наркотични вещества в нарушение на:

-  чл.16, ал.1 – „Министърът на здравеопазването осъществява контрол върху производството, преработването, вноса, износа, транзита, търговията, съхраняването, отчетността, пренасянето, превозването, употребата и рекламата на растенията и наркотичните вещества и
препаратите от списъците по чл.3, ал.2, т.1, т.2, т.3, както и върху лечението на лица, зависими от наркотични вещества” и

-  чл.30, ал.1 – „Забранява се производството, преработването, търговията, съхраняването, вносът, износът, реекспортът, транзитът, пренасянето, превозването, предлагането, придобиването, използването и притежаването на растенията, наркотичните вещества и техните
препарати от списъка по чл.3, ал.2, т.1 от Закона за контрола върху наркотичните вещества и прекурсорите”, както следва:

-  коноп (марихуана) с общо тегло 1279,300 грама, с процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент – тетрахидроканабинол в растителния материал –  4,5 % на стойност 7675,80 лева, съгласно Приложение № 2 от Постановление на Министерски съвет № 23 от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия Д.Й.М..

Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От деянието няма причинени имуществени вреди.

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.3, т.1
от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия Д.Й.М., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание  на основание чл.354а, ал.3, т.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието и ГЛОБА в размер на 1000 лева.

 

2. От неустановена дата до 13.07.2019 г., в землището на с.******, местност ***********, представляваща имот с координати *************** и ********* и № *************, оградена площ с мрежа, с дължина 25 метра и широчина 7 метра, в съучастие като извършител с Д.П.П., ЕГН **********, засели и отглеждали 121 (сто двадесет и един) броя растения от рода на конопа (марихуана) с общо нетно тегло на изсушената растителна листна маса и плодни връхчета 15483,904 грама, със съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол от 1,0% до 3,7% – на обща стойност 92903,43 лева, съгласно Приложение № 2 от Постановление на Министерския съвет № 23 от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила:

- чл.27, ал.1 – „ Забранява се засяването и отглеждането на територията на Република България на растенията опиев мак, кокаинов храст, както и растения от рода на конопа (канабис), освен в случаите на чл.29, ал.1.”;

- чл.28 – „Забранява се добиването на опиум, макова слама, коноп, хашиш и хашишово масло” и

-   чл.29, ал.1 – „Отглеждането на растения от рода на конопа (канабис) предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0,2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, се извършва само след издадено разрешение от министъра на земеделието, храните и горите. Условията и редът за издаване на разрешение, търговия и контрол се определя с Наредба на министъра на земеделието, храните и горите.”.

         Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия Д.Й.М..

Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От деянието няма причинени имуществени вреди.

         Деянието съставлява престъпление по чл.354в, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия Д.Й.М., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание  на основание чл.354в, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието и ГЛОБА в размер на 2500 лева.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 и ал.3 от НК СЕ ОПРЕДЕЛЯ на Д.Й.М., ЕГН **********, едно общо наказание, най-тежкото измежду горните наказания, а именно наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието и ГЛОБА в размер на 2500 лева.

  

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.1 от НК, при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, по отношение на Д.Й.М., ЕГН **********, СЕ ПРИСПАДА времето, през което Д.Й.М. е бил задържан, считано от 12.07.2019 г.

 

ІІ. ОБВИНЯЕМИЯТ Д.П.П., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

1. На 12.07.2019 г. държал в дом, находящ се в с.********, високорискови наркотични вещества, в нарушение на:

-  чл.16, ал.1 – „Министърът на здравеопазването осъществява контрол върху производството, преработването, вноса, износа, транзита, търговията, съхраняването, отчетността, пренасянето, превозването, употребата и рекламата на растенията и наркотичните вещества и
препаратите от списъците по чл.3, ал.2, т.1, т.2, т.3, както и върху лечението на лица, зависими от наркотични вещества” и

-  чл.30, ал.1 – „Забранява се производството, преработването, търговията, съхраняването, вносът, износът, реекспортът, транзитът, пренасянето, превозването, предлагането, придобиването, използването и притежаването на растенията, наркотичните вещества и техните
препарати от списъка по чл.3, ал.2, т.1 от Закона за контрола върху наркотичните вещества и прекурсорите”, както следва:

-  коноп (марихуана) с общо тегло 119,670 грама, с процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент – тетрахидроканабинол в растителния материал –  5,7% - 24,02% – на стойност 717,70 лева, съгласно Приложение № 2 от Постановление на Министерски съвет № 23 от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството;

- лилава таблетка, екстази (амфетамин) с тегло 0,291 грама на стойност 8,73 лева, съгласно Приложение № 2 от Постановление на Министерски съвет № 23 от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия Д.П.П..

Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От деянието няма причинени имуществени вреди.

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.3, т.1
от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия Д.П.П., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание  на основание чл.354а, ал.3, т.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието и ГЛОБА в размер на 1000 лева.

 

2. От неустановена дата до 13.07.2019 г., в землището на с.*******, местност ********, представляваща имот с координати ******** и ************ и № *****************, оградена площ с мрежа, с дължина 25 метра и широчина 7 метра, в съучастие като извършител с Д.Й.М., ЕГН **********, засели и отглеждали 121 (сто двадесет и един) броя растения от рода на конопа (марихуана) с общо нетно тегло на изсушената растителна листна маса и плодни връхчета 15483,904 грама, със съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол от 1,0% до 3,7% – на обща стойност 92903,43 лева, съгласно Приложение № 2 от Постановление на Министерския съвет № 23 от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила:

- чл.27, ал.1 – „ Забранява се засяването и отглеждането на територията на Република България на растенията опиев мак, кокаинов храст, както и растения от рода на конопа (канабис), освен в случаите на чл.29, ал.1”;

- чл.28 – „Забранява се добиването на опиум, макова слама, коноп, хашиш и хашишово масло” и

-   чл.29, ал.1 – „Отглеждането на растения от рода на конопа (канабис) предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0,2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, се извършва само след издадено разрешение от министъра на земеделието, храните и горите. Условията и редът за издаване на разрешение, търговия и контрол се определя с Наредба на министъра на земеделието, храните и горите.

         Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия Д.П.П..

Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

От деянието няма причинени имуществени вреди.

         Деянието съставлява престъпление по чл.354в, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на обвиняемия Д.П.П., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание  на основание чл.354в, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ПЕТ МЕСЕЦА  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието и ГЛОБА в размер на 2500 лева.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 и ал.3 от НК  СЕ ОПРЕДЕЛЯ на Д.П.П., ЕГН **********,  едно общо наказание, най-тежкото измежду горните наказания, а именно наказание ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието и ГЛОБА в размер на 2500 лева.

  

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.1 от НК, при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, по отношение на Д.П.П., ЕГН **********, СЕ ПРИСПАДА времето, през което Д.П.П. е бил задържан, считано от 12.07.2019 г.

 

Веществените доказателства: 1397,917 грама високо рисково наркотично вещество коноп (канабис, марихуана) – останало количество след извършване на експертизата по протокол № Н-182/13.07.2019 г., находящи се в РУ на МВР гр.Л., запечатани в пликове, с етикети, означени с № 1-1 и № 1-2, надписани и запечатани със силиконов печат „105-РДВР-П.”, както и 0,259 грама екстази (амфетамин) – останало количество след извършване на експертизата по протокол № Н-182/13.07.2019 г., находящи се в РУ на МВР гр.Л., запечатани в плик, с етикет, означен с № 1-1, надписан и запечатан със силиконов печат „105-РДВР-П.” – находящи се в РУ на МВР гр.Л., СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата, които след влизане в сила на споразумението ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, находящи се в РУ на МВР гр.Л., а именно:

- 1 брой черна шапка, горнище от анцуг, част І за МПС *********** с рег. № **************, талон за ГТП, полица за ЗГО и 2 броя винетни стикери, находящи се в 1 брой книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 4”;

- 1 брой маратонки № 42, 1 брой тъмносиво долнище, 1 брой зелена тениска, 1 чифт чорапи, находящи се в 1 брой книжен чувал, с етикет, с надпис „Обект № 2”;

        - 1 брой мобилен телефон „Самсунг Галакси” с поставена СИМ карта на Виваком, 1 брой СД карта и калъф, находящи се в 1 брой бял книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 1 от Оглед на веществени доказателства”;

        - 1 брой мобилен телефон „Самсунг”, находящ се в 1 брой бял книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 3”;

ДА СЕ ВЪРНАТ на обвиняемия Д.Й.М.;

 

        ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, представляващи опаковки, останали след извършената химическа експертиза № Н 187/19, находящи се в 1 брой кафяв книжен плик, с етикет, с надпис № 2 – ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

        ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1 брой метална кофа, 1 брой пакет 2.5 тор NRK, 4 броя пакетчета Магнезиев сулфат, 1 брой лилаво портмоне с 1 брой отвертка и 1 брой ключ 8-10;3 броя ножици, 1 брой пръскачка 2 литра и 1 брой черен маркуч със смукател, с дължина 4,5 метра, 4 броя пластмасови сини туби; сив гумен маркуч с дължина 36 метра и сив гумен маркуч с дължина 13,6 метра, поставени в 1 брой бял книжен плик, с етикет, с надпис „Обект № 5 от Оглед на местопроизшествие в местността ********** в землището на с.Т.”, находящи се в РУ на МВР гр.Л. – ДА СЕ ВЪРНАТ на обвиняемия Д.П.П..

 

        ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – метална кутия, съдържаща сумата от 14000 (четиринадесет хиляди) лева, поставени в 1 брой книжен плик, с етикет, с надпис: „Обект №3 от Претърсване в дома на Д.П.П., в с.Т.”, находящи се в РУ на МВР гр.Л. – ДА СЕ ВЪРНАТ на обвиняемия Д.П.П..  

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 363,24 леваСЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане поравно на обвиняемите Д.Й.М. и Д.П.П., платими по сметка на ОД на МВР гр.П.

 

 

 

ПРОКУРОР:           

(Чавдар Мънев)

 

 

ЗАЩИТНИК:                   

(адвокат Н.Я.)

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

(Д.Й.М.)

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

(Д.П.П.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

        НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 272/2019 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-121/2019 г. и №133/2019 г. по описа на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр. №429/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, адвокат Н.Я. от Плевенска АК, обвиняемия Д.Й.М., ЕГН **********, и обвиняемия Д.П.П., ЕГН **********.

        ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, с което се одобрява постигнатото между страните споразумение, не подлежи на жалба и протест.

ПОТВЪРЖДАВА взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на Д.Й.М., ЕГН **********, взета с определение №150/16.07.2019г. по ч.н.д. № 245/2019 г. по описа на РС-Л.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта, с която се потвърждава взетата мярка за неотклонение по отношение на Д.Й.М., подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС с частна жалба и протест в 7-дневен срок от днес.

ПОТВЪРЖДАВА взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на Д.П.П., ЕГН **********, взета с определение №151/16.07.2019г. по ч.н.д. № 246/2019 г. по описа на РС-Л.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта, с която се потвърждава взетата мярка за неотклонение по отношение на Д.П.П., подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС с частна жалба и протест в 7-дневен срок от днес.

НА ОСНОВАНИЕ чл.68, ал.1 от НК постановява Д.П.П., ЕГН **********, да изтърпи наложеното му наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален ОБЩ режим по н.о.х.д. №585/2019 г. на РС-П., в изпитателния срок на което е извършил престъпленията, за които е осъден с одобрено от РС-Левски споразумение по н.о.х.д. № 272/2019 г.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта по чл.68, ал.1 от НК, по отношение на Д.П.П., подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС с частна жалба и протест в 7-дневен срок от днес.

        НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 272/2018 г. по описа на РС-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда в частта, с която се прекратява наказателното производство, подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС с частна жалба и протест в 7-дневен срок от днес.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:             ПРЕДСЕДАТЕЛ: