РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _04.08._ 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски в публичното съдебно заседание на четвърти август през  2020 г. в състав:

 

                               Председател: _ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА_

                             

при участието на секретаря _Ваня Димитрова и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр. дело № ­_288_ по описа  за _2020_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         

Производството е по реда на чл.330 от ГПК, вр. чл. 50 от СК.

…………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 17.05.2003г. в с.Арбанаси, обл.Велико Търново, граждански брак между А.Г.К., ЕГН:**********,*** и М.К.К., ЕГН:**********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.Г.К. и М.К.К., ЕГН:********** споразумение, съгласно което:

          Родителските права по отношение на непълнолетния А. А. К., роден на ***г., в гр.Левски, ЕГН **********, ще се упражняват за в бъдеще от бащата А.Г.К., като местоживеенето на детето ще бъде на адреса на същия: гр.*****, като при промяна на адреса бащата се задължава незабавно да уведоми майката за новия адрес.

 

          Родителските права по отношение на малолетния Г. А. К., роден на ***г., в гр.Плевен, ЕГН:**********, ще се упражняват за в бъдеще от бащата А.Г.К., като местоживеенето на детето ще бъде на адреса на същия: гр.******, като при промяна на адреса бащата се задължава незабавно да уведоми майката за новия адрес.

 

         Майката М.К.К. ще има право да вижда децата си А. А. К. и Г. А. К. всяка първа и трета събота и неделя на всеки календарен месец, като ги взема при себе си, както и в продължение на 3 дни по време на Коледните празници на всяка четна година, и 3 дни по време на Новогодишните празници на всяка нечетна година също и в продължение на 1 месец всяко лято, когато този месец не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

          Майката М.К.К. ще заплаща ежемесечна издръжка на непълнолетния А. А. К., роден на ***г., в гр.Левски, ЕГН ********** в размер на 160 (сто и шестдесет) лв., считано от датата на завеждане на делото, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска до настъпването на законни причини за изменението или прекратяването й, като плащането на издръжката ще става лично на бащата срещу разписка.

           Майката М.К.К. ще заплаща ежемесечна издръжка на малолетния Г. А. К., роден на ***г., в гр.Плевен, ЕГН:********** в размер на 160 (сто и шестдесет) лв., считано от датата на завеждане на делото, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска до настъпването на законни причини за изменението или прекратяването й, като плащането на издръжката ще става лично на бащата срещу разписка.

          След развода бившите съпрузи няма да си държат издръжка един на друг.

          Семейното жилище къща в гр.***** занапред ще се полза от А.Г.К..

          Движимо имущество и недвижими имоти, придобити по време на брака останат съсобствени при равни права.

          След развода жената ще възстанови предбрачното си фамилно име – К..

ОСЪЖДА А.Г.К., ЕГН:**********, с адрес: *** да заплати по сметка на Районен съд - Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА М.К.К., ЕГН **********, с адрес: *** да заплати по сметка на Районен съд - Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и държавна такса върху размера на присъдената издръжка в общ размер на 230.40 лв.

 

Останалите направени между страните разноски по делото се поемат от страните така, както са ги направили.

 

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: