РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _11.08.  2020 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на единадесети август през две хиляди и двадесета година, в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                     ЧЛЕНОВЕ:                               

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_222_ по описа на съда за _2020 год., и на основание данните по делото и закона

 

Р Е Ш И:

ПРИЗНАВА обвиняемия А.М.Г., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, и  настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, вдовец, с основно образование, безработен, неосъждан, ЕГН **********,   

за ВИНОВЕН в това, че на 12.02.2020г., в землището на с.Татари, обл.Плевен, от отдел 97, подотдел „В”, без редовно писмено позволително, сякъл от горския фонд дървета – 0.5 пространствени кубически метра орех, на стойност 82 лв., като случаят е маловажен - престъпление по чл.235, ал.6, във вр. с ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия А.М.Г. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.235, ал.6, вр. ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ОТНЕМА в полза на държавата веществено доказателство: 1 бр. верижно – моторен трион марка „Хускварна”, с шина и верига, намираща се на съхранение в РУ – Белене.

ОСЪЖДА А.М.Г. ДА ЗАПЛАТИ направените разноски на досъдебното производство в размер на 82.35лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                   

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: