П Р И С Ъ Д А

гр. Левски, 11.08.2020 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на единадесети август през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                                                                        

 

при участието на секретаря Янка Димитрова и прокурора Чавдар Мънев, като  разгледа докладваното от съдия Николаева НОХД № 232 по описа за 2020 год. и на основание данните по делото и закона,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Ц.Б., роден на *** ***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, със средно образование, разведен, работи, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 26.07.2020 г. в гр.Левски, област Плевен, на кръстовище, образувано от ул.„Крум Попов” и ул.„Хаджи Димитър” с посока на движение ул.„Цар Иван Асен ІІ”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка *********** с рег. номер ***********, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,98 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер алкотест 7510” с фабричен № ADRM 0260, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК, във връзка с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказания ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА, което на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и ГЛОБА в полза на държавата в размер на ДВЕСТА ЛЕВА.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.2 от НК възпитателните грижи спрямо подсъдимия Н.Ц.Б., с настоящ адрес: ***, през изпитателния срок на районен инспектор, отговарящ за района на местоживеене на подсъдимия Б..

НАЛАГА на основание чл.343г от НК, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.49, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК на подсъдимия Н.Ц.Б., ЕГН **********, наказание „ЛИШАВАНЕ от право за управлява МПС” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.4 от НК времето, през което за същото деяние подсъдимия Н.Ц.Б., ЕГН **********, е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 26.07.2020 г.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 7-дневен срок от днес.

 

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: