ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   19.08._ 2020 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _деветнадесети август_ 2020 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_241  по описа  за _2020_ год., докладвано от съдия _Атанасова.

На именното повикване в  11.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ПЛЕВЕН – явява се  прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.В.П. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. ***, назначен като служебен защитник на обвиняемия на досъдебното производство. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ Моля да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ Д.В.П. – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат С. да ме защитава.

АДВОКАТ С. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата на обвиняемия Д.П.. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на обвиняемия в настоящото съдебно производство адвокат М.С. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на обвиняемия Д.В.П., ЕГН **********, адвокат М.С. от ПлАК.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

Д.В.П. – роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ С. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Плевен. Моля да се одобри споразумението.  

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №241/2020г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № 1493/2020 г., пр.пр. № В-4079/2020 г. по описа на РП-Плевен, ЗМ 143/2020 г. по описа на РУ-Левски) между Районна прокуратура гр.ПЛЕВЕН, обвиняемия Д.В.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. от Плевенска АК, съгласно което:

Обвиняемият Д.В.П., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 21.05.2020г., в с.Обнова, община Левски, отнел от владението на А.П.Н., в качеството й на кмет на с.Обнова, чужди движими вещи (складирани на ул.„Борислав Анастасов”) – орехови дърва за огрев в размер на 0.7 пространствени куб.м. на стойност 59,50 лв. и кестенови дърва за огрев в размер на 0.5 пространствени куб.м. на стойност 32,50 лв., или общо 1.2 пространствени куб.м. дърва за огрев на обща стойност 92,00 лв. – собственост на кметство с.О., без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят е маловажен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от Д.В.П., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.194, ал.3, във връзка с ал.1 от НК на Република България.

 

Причинените с деянието имуществени вреди са обезпечени.

 

За извършеното престъпление на Д.В.П., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.194, ал.3, във връзка с ал.1, във връзка с чл.54, ал.1 от НК – ГЛОБА в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 82,35 лв. се възлагат за заплащане на обвиняемия Д.В.П..

 

Веществените доказателства по делото: орехови дърва за огрев в размер на 0.7 пространствени куб.м. – 12 броя трупи и кестенови дърва за огрев в размер на 0.5 пространствени куб.м.  – 14 броя трупи, или общо 1.2 пространствени куб.м. дърва, оставени на отговорно пазене на А.П.Н. – кмет на с.О. – да се върнат на кметство с.О., област П.

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)               

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адвокат М.С.)

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

(Д.В.П.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 241/2020 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № 1493/2020 г., пр.пр. № В-4079/2020 г. по описа на РП-Плевен, ЗМ 143/2020 г. по описа на РУ-Левски) между Районна прокуратура гр.ПЛЕВЕН, обвиняемия Д.В.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. от Плевенска АК.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 241/2020 г. по описа на РС-Левски. 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.15  часа.

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: