РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _05.02. 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на пети февруари през 2020 г. в състав:

 

                             Председател: _ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА_

                           

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр. дело № ­_794_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

        

******************************************************************************  

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.50 от СК сключения на 27.06.1988г. в гр.С., обл.В. Т., граждански брак между К.А.Д., ЕГН:**********,*** и Г.М.Д., ЕГН:**********, с постоянен адрес:***, поради постигнато между страните сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между К.А.Д. и Г.М.Д. споразумение, съгласно което:

1. Да се прекрати на основание чл.50 от СК сключения на 27.06.1988г. в гр.С., обл.В. Т., граждански брак между К.А.Д., ЕГН:**********,*** и Г.М.Д., ЕГН:**********, с постоянен адрес:***.

         2. След прекратяване на сключения граждански брак, К.А.Д., ЕГН:********** да носи предбрачното си фамилно име – Я.

         3. Ползването на семейното жилище, находящо се в с.П., общ.Б., област П., ул.”**” №*, се предоставя на Г.М.Д., ЕГН: **********.

4. Страните заявяват, че по време на брака си не са придобивали недвижим имот, който да представлява СИО, нямат регистрирани търговски предприятия като ЕТ, ЕООД и нямат участие в търговски дружества. Страните са постигнали съгласие придобитите по време на брака движими вещи да поделят по извън съдебен ред след прекратяване на сключения граждански брак. По отношение на придобитите от страните парични средства, които се намират в банки страните заявяват, че не са придобити при условията на СИО и са лична собственост на лицето, на което се води банковата сметка. Страните заявяват, че към настоящия момент нямат задължения към финансови институции под формата на отпуснати банкови кредити.

5. Издръжка помежду си бившите съпрузи няма да си дължат.

ОСЪЖДА К.А.Д., ЕГН:**********,***, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА Г.М.Д., ЕГН:**********, с постоянен адрес:***, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от решението да се връчи на страните.

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: