ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр.Левски, 06.02.2020г.

 

         РАЙОНЕН СЪД – гр.ЛЕВСКИ, III състав, в закрито заседание на шести февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

         като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д. №945 по описа на съда за 2019г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

 

         Производството по делото е образувано по искова молба от Ю.П.Й. от гр.П. срещу ОД на МВР – Велико Търново, с правно основание чл.179, ал.1, вр. чл.178, ал.1, т.3 ЗМВР и чл.86 от ЗЗД.

         Процесуалният представител на ищеца е депозирал молба, с която е заявил от името на доверителя си, че оттегля исковата молба. Към молбата е представено изрично пълномощно, с което ищецът е упълномощил адв. Р. да оттегли исковата молба.

         Съдът намира, че са налице основанията за прекратяване на производството по делото, поради оттегляне на предявения иск. Искането е подадено преди първото по делото съдебно заседание, което още не е насрочено и не се налага ответникът да дава съгласие по същото предвид разпоредбата на чл. 232 от ГПК.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА на основание чл.232 от ГПК производството по делото, поради оттегляне на предявения иск от ищцовата страна.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: