РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _31.07._ 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд – Левски, ІV състав, в публичното съдебно заседание на _втори юли_ 2020 г. в състав:

 

                          Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­­_611_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Предявен е иск за делба - втора фаза след допускане на делбата.

          С решение по настоящото дело  РС-Левски е допуснал да се извърши съдебна делба между И.К.К., ЕГН********** и С.Д.П., ЕГН**********, на лек автомобил марка „***”, модел „***” с рег. № ***, рама №***, двигател №***; холов диван; комплект мебели за кухня, състоящ се от: кухненски диван, маса и три стола; комплект мебели за спалня, състоящ се от: легло, гардероб, две нощи шкафчета и матрак; портманто и телевизор.

Постановил е от допуснатите до делба движими вещи ДА СЕ ОБРАЗУВАТ ДВА РАВНИ ДЯЛА, по ЕДИН за всяка отстраните.

Съдът е допуснал назначаването на съдебно – оценителна експертиза, която е дала заключение за пазарната стойност на допуснатите до делба движими вещи, както и за пазарната стойност на допуснатия до делба автомобил.

Становището на процесуалните представители на страните е, че следва съдът да обяви разделителния протокол за окончателен във втория вариант, който е предложило вещото лице.

Предвид възможността на всеки от съделителите да се поставят реално в дял движими вещи, съдът счита, че следва да състави проект за делба между страните съобразно представеното заключение на вещото лице, във втори вариант, съгласно който лекият автомобил да се предложи за публична продан, поради което не следва да се включва в проекто-разделителния протокол.

 

          Водим от горното, съдът

                                                  Р Е Ш И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.347 от ГПК СЪСТАВЯ и предявява на съделителите И.К.К., ЕГН**********, с адрес: *** и С.Д.П., ЕГН**********, с адрес: *** следния ПРОЕКТ за РАЗДЕЛИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ:

 

От допуснатите до делба с решение № 274/20.12.2019 г. на РС Левски по гр.д. 611/2019 г. движими вещи се обособяват два дяла, както следва:

ДЯЛ ПЪРВИ:

диван – холна гарнитура на стойност 550 лв.; гардероб – троен, на стойност 250 лв.; маса – кухненска разтегателна, на стойност 110 лв.; диван кухненски ъглов, на стойност 280 лв.; стол дървен кухненски на стойност 40 лв., на обща стойност 1230 лв.

          ДЯЛ ВТОРИ:

портманто антре на стойност 110 лв.; матрак двоен на стойност 120 лв.; шкафче нощно 2 бр. на обща стойност 132 лв.; телевизор Bush 42 на стойност 420 лв.; спалня двойна на стойност 380 лв.; стол дървен кухненски 2 броя  на обща стойност 80 лв.,  обща стойност 1242 лв.

          ЗА УРАВНЕНИЕ на дяловете получилият дял втори ще трябва да заплати на получилия дял първи сумата от 6 лв.

След влизане на решението в законна сила да се призоват страните,  за предявяване на съставения проект за разделителен протокол и изслушване на възраженията им по него.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в 14-дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: