РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _07.07._ 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на седми юли 2020 г. в състав:

 

                             Председател: _ДЕСИСЛАВА Н._

                           

при участието на секретаря _Илияна Петрова _ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Н. гр. дело № ­_264_ по описа  за _2020_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:        

 

Производството е по реда на чл.330 от ГПК, вр. чл. 50 от СК.

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

         ПРЕКРАТЯВА  на основание чл.50 от СК сключения на 23.09.2006г. в гр.Белене, обл.Плевен, граждански брак между В.И.С. *** и М.Н.С. ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между В.И.С. и М.Н.С. споразумение, съгласно което:

         1. Двете страни В.И.С. и М.Н.С., се съгласяват бракът им да бъде прекратен, поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака.

         2. Родителските права върху роденото от брака дете А.В. С., роден на ***г., ЕГН:**********, се предоставят за упражняване на майката М.Н.С., като детето А. В. С. ще живее на адреса на майката, а именно: ****, като при промяна на адреса същото ще живее с майката на новия й адрес.

         3. Бащата В.И.С. ще заплаща по 155 (сто петдесет и пет) лева месечна издръжка за детето А. В. С., чрез неговата майка и законен представител М.Н.С., считано от месец юли 2020 г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

         4. На бащата В.И.С. се предоставя следния режим на лични отношения с детето А. В. С.: всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца, от 17:00 часа в петъчния ден с право на преспиване при бащата в петък и събота, до 19:00 часа в неделния ден, както и двадесет дни през лятото несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, както и първия ден от Коледните празници и три дни от зимната ваканция с право на преспиване при бащата.

5. След развода съпругата ще запази брачната си фамилия – С..

         6. Семейното жилище, находящо се в ****, ще се ползва от молителката М.Н.С..

         7. Движимите вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите им и интересите на детето.

         8. Придобитият по време на брака между молителите недвижим имот е уреден извънсъдебно.

         9. След развода страните няма да си заплащат издръжка.

ОСЪЖДА В.И.С. ***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и на основание чл.7, т.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, вр. чл.69, ал.1, т.7 от ГПК, държавна такса върху размера на присъдената издръжка в размер на 111,60 лв.

ОСЪЖДА  М.Н.С. ***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: