ПРОТОКОЛ

                                                            

гр. ЛЕВСКИ,   21.07. 2020 г.

 

Районен съд - Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и първи юли_ 2020 г. в състав:

 

Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

    Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр. дело № ­­ 198  по описа  за _2020_ год., докладвано от съдия _Николаева.

На именното повикване в _13.30_ часа се явиха:

 

********************************************************

Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и добрите нрави, както и на интереса на малолетното дете, поради което следва да бъде одобрена от съда. Ответникът следва да бъде осъден да заплати по сметка на РС – Левски държавна такса върху присъдения размер на издръжката, изчислена съобразно разпоредбата на чл.69, ал.1, т.7 от ГПК, във връзка с чл.7, т.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, в размер на 109,80 лв.

Поради одобряване на постигнатата между страните спогодба, производството по делото следва да бъде прекратено.

        Предвид гореизложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатата СПОГОДБА между С.Ц.В., ЕГН **********, с адрес: *** и С.П.С. ЕГН**********,***, в следния смисъл:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права върху детето В.С.П., ЕГН **********, се предоставя на майката С.Ц.В., ЕГН **********.

ДЕТЕТО ще живее в дома на майката С.Ц.В. на адрес: ***.

БАЩАТА С.П.С. ***, ЕГН **********, ще заплаща на детето В.С.П., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител С.Ц.В., ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 152,50 лв., считано от 22.05.2020 г., до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска.

        БАЩАТА С.П.С., ЕГН **********, ще има право да взема със себе си детето В.С.П., ЕГН **********: всеки понеделник, сряда и петък от 17 до 19 часа по време на ваканциите й; когато детето е на училище, ще има право да го взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 8 часа до 18 часа на съответния ден; всяка четна година за Коледните празници – от 24.12. до 26.12. за времето от 8 часа до 20 часа, без преспиване при бащата, а всяка нечетна година – за Новогодишните празници от 31.12. до 01.01., с преспиване при бащата; от 8 до 20 часа на рождения ден на бащата – 03.06., както и по всяко друго време, след предварително разрешение на майката.

        Бащата С.П.С., ЕГН **********, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да посещава Центъра за обществена подкрепа гр.Левски и да участва в предоставените от центъра социални услуги, във връзка с повишаване на родителския му капацитет.

Разноските по делото остават за сметка на страните, така както са направени.

ОСЪЖДА С.П.С. ЕГН**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски държавна такса върху присъдения размер на издръжката в размер на 109,80 лева /сто и девет лева и 80 ст./.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 198/2020г. по описа на РС – Левски, поради постигната спогодба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му, в която е одобрена постигнатата между страните съдебна спогодба е окончателно и не подлежи на обжалване.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му, в която производство по делото е прекратено подлежи на обжалване пред ПлОС в едноседмичен срок от съобщаването му.

 

        Протоколът е написан в с.з., което приключи в 14.10 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: