Р Е Ш Е Н И Е

гр. Левски, 28.07.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на двадесет и осми юли през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Янка Димитрова и прокурора Мая Тончева, като  разгледа докладваното от съдия Николаева АНД №189 описа за 2020 год. и на основание данните по делото и закона,

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия С.Д.Р., роден на *** ***, с постоянен адрес:***, българин, с българско гражданство, с основно образование, живее във фактическо съжителство, неосъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 11.06.2020 г. в гр.Левски, област Плевен, около 15.08 часа на кръстовище, образувано от улиците „Хаджи Димитър” и „Александър Стамболийски” управлява моторно превозно средство – лек автомобил марка ********** с рег. № ********, което не е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба № І-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000 /хиляда/ лева.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК в полза на държавата веществените доказателства 2 броя регистрационни табели за МПС с рег. № 241М146, които след влизане на решението в сила да бъдат изпратена на ОД на МВР гр.Плевен.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15 – дневен срок от днес.

 

                                            

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: