П Р И С Ъ Д А

гр. Левски, 09.07.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на девети юли през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                                                                   

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев, като  разгледа докладваното от съдия Николаева НОХД №29 описа за 2020 год. и на основание данните по делото и закона,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.И.О., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, турчин, с българско гражданство, с начално образование, безработен, женен, осъждан, ЕГН:********** за ВИНОВЕН в това, че

1. на 04.01.2020 г. около 16:10 часа в село Асеновци, общ.Левски, по ул.”Пеню Йончев” управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „***” с номер на рама ***, като си служил с контролни знаци – регистрационни табели №***, издадени за друго превозно средство – лек автомобил – „***” с номер на рама ***, поради което и на основание чл.345, ал.1 от НК, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на 800 /осемстотин/ лева.

2. на 04.01.2020 г. около 16:10 часа в село Асеновци, общ.Левски, по ул.”Пеню Йончев” управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „***” с номер на рама *** с поставени регистрационни табели №***, без същото да е регистрирано по надлежния ред (чл.140, ал.1 от ЗДвП и Наредба №І-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства (об.ДВ, бр.31 от 14.04.2000 г.), поради което и на основание чл.345, ал.2, вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на 800 /осемстотин/ лева.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК едно общо най-тежко наказание на подсъдимия М.И.О., със снета по делото самоличност, измежду наложените по-горе, а именно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на 800 /осемстотин/ лева.

ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА – 1 бр. диск със записи от мобилен телефон да остане приложено по делото.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия М.И.О., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 106,57 лева за изготвена експертиза.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: