П Р И С Ъ Д А

гр. Левски, 09.07.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на девети юли през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                                                                   

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев­, като  разгледа докладваното от съдия Николаева НОХД №86 описа за 2020 год. и на основание данните по делото и закона,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия О.А.А. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, с българско гражданство, със средно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 17.12.2019 г. в землището на с.Градище, общ.Левски, обл.Плевен в отдел 358 „У”, без редовно писмено позволително, с бензиномоторен трион с неустановена марка и модел с шина и верига, извършил сеч на 1 пр.куб.м. дъбови дърва за огрев – част от горския фонд на стойност 85,00 лева, като щетата нанесена на горския фонд е в размер на 25,00 лева, като случаят е маловажен, поради което на основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на 150 /сто и петдесет/ лева.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия О.А.А., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените на досъдебното производство разноски в размер на 91,50 лева за изготвена съдебно-лесотехническа експертиза и по сметка на РС – Левски направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 30,00 лева за възнаграждение за вещото лице.

ОТНЕМА на основание чл.235, ал.7 от НПК предмета на престъплението – 1 пр. куб.м дъбови дърва за огрев.

ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО: бензиномоторен трион с неустановена марка и модел, оставен на отговорно пазене на служител на РДГ гр.Ловеч, съгласно разписка приложена на л.7 от досъдебното производство, ДА СЕ ВЪРНЕ на собственика Х.Д.Х. ЕГН:**********.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: