РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _04.06._ 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесети и първи май_ 2020 г. в състав:

                      

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                   

при участието на секретаря _Ваня Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _93_ по описа  за _2020_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

Предявеният иск е с правно основание чл. 150 от СК.

…………………………………………………………………………

На основание изложеното, съдът

 

                                                           Р Е Ш И :

 

ИЗМЕНЯ размера на ежемесечната издръжка, която М.Д.Д., ЕГН*********, с адрес: ***, следва да заплаща на малолетното дете М. М. Д., ЕГН**********, чрез нейната майка и законен представител Д.Г.Д., ЕГН**********, с адрес: ***.№655/2018г. по описа на РС – Левски, като я УВЕЛИЧАВА от 128 лева на 180 лева месечно, считано от датата на предявяване на иска - 12.02.2020г., до промяна на обстоятелствата за нейното изменяне или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ предявения иск над присъдената част до пълния му предявен размер от 400 лв., като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

ИЗМЕНЯ размера на ежемесечната издръжка, която М.Д.Д., ЕГН*********, с адрес: ***, следва да заплаща на малолетното дете Н.М.Д., ЕГН**********, чрез неговата майка и законен представител Д.Г.Д., ЕГН**********, с адрес: ***.№655/2018г. по описа на РС – Левски, като я УВЕЛИЧАВА от 128 лева на 155 лева месечно, считано от датата на предявяване на иска - 12.02.2020г., до промяна на обстоятелствата за нейното изменяне или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ предявения иск над присъдената част до пълния му предявен размер от 400 лв., като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

 

          ОСЪЖДА която М.Д.Д., ЕГН*********, с адрес: ***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 113.76 лв.

ОСЪЖДА М.Д.Д., ЕГН*********, с адрес: ***, да заплати на Д.Г.Д., ЕГН**********, с адрес: *** направените разноски за заплатено адвокатско възнаграждение съразмерно с уважената част от иска в размер от 167.48 лв.

ОСЪЖДА Д.Г.Д., ЕГН**********, с адрес: ***, да заплати на М.Д.Д., ЕГН*********, с адрес: *** направените разноски за заплатено адвокатско възнаграждение съразмерно с уважената част от иска в размер от 348.78 лв.

 

          ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на обявяването му – 04.06.2020 г.

 

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: