РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _25.06._ 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _петнадесети юни_ 2020 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_228_ по описа  за _2020_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е  молба с правно основание чл.50 от СК.

*********************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 20.03.2018 г. в с. О. общ.П., област П., граждански брак между И.М.М., ЕГН **********,***, и Ю.Р.М., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.М.М. и Ю.Р.М. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата М. И. М., ЕГН **********, и Д. И. М., ЕГН **********, след развода ще се упражняват от майката Ю.Р.М., ЕГН **********, като бащата има право на лични отношения с децата като ги взема при себе си всяка първа и трета събота от месеца за времето от 09.00 часа до 17.00 часа, както и по всяко друго време по договорка между страните.

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на децата ще бъде по настоящия адрес на майката.

БАЩАТА И.М.М., ЕГН **********, ще заплаща на всяко едно от децата М. И. М., ЕГН **********, и Д. И. М., ЕГН **********, чрез тяхната майка и законен представител Ю.Р.М., ЕГН **********, до 20 (двадесето) число на месеца издръжка в размер на 155 (сто петдесет и пет) лева месечно, до навършване на пълнолетие на децата или до настъпване на обстоятелства, погасяващи това задължение.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в *****, се предоставя  за ползване на И.М.М. – български гражданин, ЕГН **********.

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

СЛЕД прекратяване на брака съпругът И.М.М. – български гражданин, ЕГН **********, ще продължи да носи брачното си фамилно име М..

ИМУЩЕСТВЕНИТЕ отношения между страните са уредени преди сключване на брака с Предбрачен договор с удостоверен подпис рег.№934/06.03.2018г. и удостоверено съдържание рег.№935/06.03.2018 г., том 1, акт 54, заверено от С.Л. – Нотариус с рег.№ 568 на НК, район на действие РС-Левски.

РАЗНОСКИТЕ по делото остават за сметка на този, който ги е направил, а присъдената от съда с решението държавна такса се поема поравно.

ОСЪЖДА Ю.Р.М., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА И.М.М., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 223,20 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: