П Р И С Ъ Д А

гр. Левски, 19.05.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д.Н.

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Д.Г.

                                                                     2. М.Н.

                                                                      

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев, като  разгледа докладваното от съдия Н. НОХД №44 описа за 2020 год. и на основание данните по делото и закона,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Я.М.К., роден на *** ***, българин, с българско гражданство, с адрес ***, понастоящем в Затвора гр.Белене, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН: **********, за ВИНОВЕН в това, че на 29.09.2019 г. в Затвора гр.Белене, в сграда, находяща се на Трети обект, в съучастие с л.св.В.Ш.М., ЕГН: ********** като извършител, извършил действия на полово удовлетворение (проникване с пениса си в устната му кухина) с лице от същия пол – л.св.Г.Н.М., ЕГН **********, като употребил за това сила (дърпане на главата му към пениса си и нанасяне на удари с шамари и юмруци), поради което на основание чл.157, ал.1, пр.2, вр. чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЧЕТИРИ ГОДИНИ И ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК, вр. чл.373, ал.2 от НК, така определеното на подсъдимия Я.М.К. наказание лишаване от свобода с 1/3, като същият следва да изтърпи наказание ДВЕ ГОДИНИ И ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ПРИЗНАВА подсъдимия Я.М.К., със снета по делото самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 29/30.09.2019 г. в Затвора гр.Белене, в сграда, находяща се на Трети обект, в съучастие с лишените от свобода В.Ш.М., ЕГН:**********, М. Н. М., ЕГН:********** и Е. А. М., ЕГН:**********, като извършители, извършил следното: причинил на л.св.Д.Б.С., ЕГН:**********, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.1 от НК, извън случаите на лека телесна повреда по смисъла на чл.128 и чл.129 от НК, изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота – кръвонасядане в областта на дясната ребрена дъга, оток и разкъсно-контузна рана по десния лакът, като деянието е извършено по хулигански подбуди, поради което на основание чл.131, ал.1, т.12, пр.1, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК, вр. чл.373, ал.2 от НК, така определеното на подсъдимия Я.М.К. наказание лишаване от свобода с 1/3, като същият следва да изтърпи наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ПРИЗНАВА подсъдимия Я.М.К., със снета по делото самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 29/30.09.2019 г. в Затвора гр.Белене, в сграда, находяща се на Трети обект, в съучастие с лишените от свобода В.Ш.М., ЕГН:**********, М. Н. М., ЕГН:********** и Е. А. М., ЕГН:**********, като извършители, извършил следното: причинил на л.св.Р.Г.И., ЕГН:**********, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.1 от НК, извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК, изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота – отоци, охлузвания, кръвонасядания и разкъсно-контузна рана по лицето, като деянието е извършено по хулигански подбуди, поради което на основание чл.131, ал.1, т.12, пр.1, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК, вр. чл.373, ал.2 от НК, така определеното на подсъдимия Я.М.К. наказание лишаване от свобода с 1/3, като същият следва да изтърпи наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК ЕДНО ОБЩО най-тежко наказание, измежду наложените по-горе на подсъдимия Я.М.К., със сочена по-горе самоличност, а именно – ДВЕ ГОДИНИ И ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да се търпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.1, т.1, вр. ал.2 от НК при изпълнение на наложеното общо най-тежко наказание лишаване от свобода от ДВЕ ГОДИНИ И ДЕСЕТ МЕСЕЦА, времето, през което Я.М.К. е бил с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”, считано от 22.11.2019г.    

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.Ш.М., роден на ***г***, с ромски произход, с българско гражданство, с адрес:***, понастоящем в Затвора гр.Белене, с основно образование, живее на семейни начала, осъждан, ЕГН: **********, за ВИНОВЕН в това, че на 29.09.2019г. в Затвора гр.Белене, в сграда, находяща се на Трети обект, извършил следното: в съучастие с л.св.Я.М.К., ЕГН:**********, като извършител, извършил действия на полово удовлетворение (проникване с пениса си в устната му кухина) с лице от същия пол – л.св.Г.Н.М., ЕГН **********, като употребил за това сила (нанасяне на удари с шамари по лицето) и извършил полово сношение с лице от същия пол – л.св.Г.Н.М., ЕГН:**********, като употребил за това сила (нанасяне на удари с шамари по лицето, хващане за кръста), поради което на основание чл.157, ал.1, пр.2 и пр.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЧЕТИРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК, вр. чл.373, ал.2 от НК, така определеното на подсъдимия В.Ш.М. наказание лишаване от свобода с 1/3, като същият следва да изтърпи наказание ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ПРИЗНАВА подсъдимия В.Ш.М. със снета по делото самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 29/30.09.2019 г. в Затвора гр.Белене, в сграда, находяща се на Трети обект, в съучастие с лишените от свобода Я.М.К., ЕГН:**********, М. Н.М., ЕГН:********** и Е. А. М., ЕГН:**********, като извършители, извършил следното: причинил на л.св.Д.Б.С., ЕГН:**********, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.1 от НК, извън случаите на лека телесна повреда по смисъла на чл.128 и чл.129 от НК, изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота – кръвонасядане в областта на дясната ребрена дъга, оток и разкъсно-контузна рана по десния лакът, като деянието е извършено по хулигански подбуди, поради което на основание чл.131, ал.1, т.12, пр.1, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.54 от НК, го ОСЪЖДА на наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК, вр. чл.373, ал.2 от НК, така определеното на подсъдимия В.Ш.М. наказание лишаване от свобода с 1/3, като същият следва да изтърпи наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ПРИЗНАВА подсъдимия В.Ш.М. със снета по делото самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 29/30.09.2019 г. в Затвора гр.Белене, в сграда, находяща се на Трети обект, в съучастие с лишените от свобода Я.М.К., ЕГН:**********, М. Н. М., ЕГН:********** и Е. А. М., ЕГН:**********, като извършители, извършил следното: причинил на л.св.Р.Г.И., ЕГН:**********, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.1 от НК, извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК, изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота – отоци, охлузвания, кръвонасядания и разкъсно-контузна рана по лицето, като деянието е извършено по хулигански подбуди, поради което на основание чл.131, ал.1, т.12, пр.1, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.54 от НК, го ОСЪЖДА на наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК, вр. чл.373, ал.2 от НК, така определеното на подсъдимия В.Ш.М. наказание лишаване от свобода с 1/3, като същият следва да изтърпи наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК ЕДНО ОБЩО най-тежко наказание, измежду наложените по-горе на подсъдимия В.Ш.М., със сочена по-горе самоличност, а именно – ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да се търпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.1, т.1, вр. ал.2 от НК при изпълнение на наложеното общо най-тежко наказание лишаване от свобода от ТРИ ГОДИНИ, времето, през което В.Ш.М. е бил с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”, считано от 23.12.2019г.    

ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 1 бр. кожен колан, тип спортен със сива вътрешна и черна външна страна, на която има надпис „FULL MAX”; 1 бр. дървен сап; 1 бр. въже бяло на цвят с шарки по него; 1 бр. пластмасова бутилка олио с надпис на нея „Златно Добруджанско олио”; 1 бр. мобилен телефон марка и модел „Samsung J1” бял с ИМЕИ **** със сим карта на Теленор – 1 бр.

ОСЪЖДА на основание чл.189 от НПК подсъдимия Я.М.К., със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски в размер на 79,80 лева за съдебно-медицински експертизи.

ОСЪЖДА на основание чл.189 от НПК подсъдимия В.Ш.М. със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски в размер на 79,80 лева за съдебно-медицински експертизи.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                     

                                                                                      2.