РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _16.03. _  2020 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд  - Левски в публичното съдебно заседание на _осемнадесети февруари 2020 г. в състав:

                              

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА

               

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело №_848 по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В РС – Левски е постъпила искова молба от И.Н.С., ЕГН**********,***, срещу Е.С.С., ЕГН **********,*** и адрес за призоваване: гр. Д. Д., обл. П., ул.*****

……………………………………………………………………………………………..

 

На основание изложеното, съдът           

 

Р Е Ш И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на 03.07.2018г. в гр.Левски, обл.Плевен граждански брак между И.Н.С., ЕГН**********,*** и Е.С.С., ЕГН **********,*** и адрес за призоваване: гр. Д. Д., обл. П., ул.*********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо съгласие за развод.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.Н.С. и Е.С.С., споразумение, съгласно което:

 

РОДИТЕЛСКИТЕ права по отношение на роденото от брака дете И. И. Н. са установени с влязло в сила Решение №234/22.12.2016г. по гр.д. №624/2016г. по описа на РС – Левски, с което упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете И. И. Н., ЕГН**********, са предоставени на неговия баща И.Н.С. и е определено местоживеенето на детето на адреса на бащата И.Н.С. ***, определен е режим на лични отношения с детето, като е дадена възможност на майката Е.С. Б., ЕГН **********, да вижда детето И. И. Н., ЕГН**********, всяка първа и трета неделя от месеца, за времето от 08:00 часа до 18:00 часа, по местоживеенето на детето.

 

ИЗМЕНЯ размера на определената с Решение №234/22.12.2016г. по гр.д. №624/2016г. по описа на РС – Левски издръжка, дължима от Е.С.С., ЕГН **********,*** и адрес за призоваване: гр. Д. Д., обл. П., ул.*************, като УВЕЛИЧАВА размера, както следва: от 115 лева на 152.50 лева месечно за малолетното дете И. И. Н., ЕГН **********, платима чрез неговия баща И.Н.С., ЕГН **********, считано от 01.01.2020г., до настъпване на причини за нейното изменяне или прекратяване.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, собственост на родителите на ищеца, находящо се в гр.Л., обл.П., ул.”**********, след развода се предоставя за ползване на И.Н.С..

СЛЕД прекратяване на брака Е.С.С. ще носи предбрачното си фамилно име Б.

СЛЕД РАЗВОДА съпрузите няма да си заплащат издръжка.

РАЗНОСКИТЕ остават така, както са направени от страните. 

 

По отношение на ПРИДОБИТИТЕ по време на брака движими и недвижими вещи, отношенията между страните са уредени извънсъдебно.

РАЗНОСКИТЕ направени по делото останат за страните, така както са направени.   

ОСЪЖДА Е.С.С., ЕГН **********,*** и адрес за призоваване: гр. Долни Дъбник, обл. Плевен, ул.Райна Княгиня №1 да заплати д.т. върху размера на издръжката от 34.20 лв.

ОСЪЖДА Е.С.С., ЕГН **********,*** и адрес за призоваване: гр. Долни Дъбник, обл. Плевен, ул.Райна Княгиня №1 да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА И.Н.С., ЕГН**********, с постоянен адрес: ***, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

 

            РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

           

 

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: