П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _02.03.  2020 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на   втори март  през две хиляди и двадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

 

при секретаря _Янка Димитрова, в присъствието на прокурора  Чавдар Мънев , като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_51  по описа на съда за _2020  год. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.М.И., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, работи в *******************, неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН в това, че

на 12.02.2020 г., около 10.41 часа, в гр.Левски, област Плевен, по ул.„Александър Стамболийски” на кръстовище с ул.„Гоце Делчев”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил ***************, с рег. № ****************, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда – 1.68 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическо изследване № 47/14.02.2020 г. на Специализирана химическа лаборатория към ЦСМП-Плевен, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание в  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

На основание чл. 55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по-лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимия И. от право да управлява МПС за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от датата на отнемането – 12.02.2020 г.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия М.М.И. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 15.00 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: