ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _26.02. 2020 г.

 

Районен съд – Левски, ІV състав, в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести февруари  2020 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 43, по описа за 2020 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – явява се прокурор Мая Тончева.

ОБВИНЯЕМИЯТ К.Е.К. – явява се лично и с адв.Р.Р. от ПлАК, с пълномощно към досъдебното производство.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.Р.Р. – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

К.Е.К. – роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, със средно специално образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи и няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие.

АДВ.Р.Р. – Не правим отвод на съдебния състав и секретаря. Нямаме нови искания както и по хода на съдебното следствие.

ОБВИНЯЕМИЯТ - Не правя отводи, поддържам това, което каза адвокатът ми.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

                              ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - Разбирам обвиненията, за които сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

С оглед разпоредбата на чл.381, ал.5, т.6 от НПК, съдът  намира, че следва на основание чл.382, ал.5 от НПК да бъде предложена промяна в споразумението относно вещественото доказателство лек автомобил „…..” без регистрационни табели, с посочен номер на рама *********, като споразумението бъде допълнено в следния смисъл, че лек автомобил „****” следва да бъде върнато на собственика П. Т. А., ЕГН **********.

Следите от мирис остават към делото.

 

ПРОКУРОРЪТ – Съгласна съм с допълването.

АДВ.Р.Р. – Съгласна съм с предложеното допълване в споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм.

 

          Съдът намира, че така постигнатото и допълнено между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържание на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №43/2020г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-247/2019г. на РУ - Левски, пр.пр. №747/2019г. по описа на РП – Плевен, ТО - Левски, между РП – Плевен, ТО - Левски, обвиняемия К.Е.К., ЕГН ********** и защитника му  адв.Р.Р. от ПлАК, съгласно което:

Обвиняемият К.Е.К., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че:

1. На 25.12.2019г., около 11.00 часа в гр.Левски, на кръстовището на ул.„Васил Левски” и Ясна поляна”, противозаконно пречил на орган на властта – Г. К. Г. – автоконтрольор при РУ-Левски да изпълни задълженията си по служба, като при управление на моторно превозно средство „***”, с поставена регистрационна табела № ****, умишлено не спрял на подаден от Г. звуков и светлинен сигнал, подадени въз основа на ЗДвП от служебен автомобил „***”, с рег. № **** – престъпление по чл.270, ал.1 от НК;

          2. На 25.12.2019г., около 11.00 часа в гр.Левски, на кръстовището на ул.„Васил Левски” и „Ясна поляна”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „*****”, с номер на рама *** и поставени регистрационни табели № ***, без същото да е регистрирано по надлежния ред – престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК;

          3. На 25.12.2019г., около 11.00 часа в гр.Левски, на кръстовището на ул.„Васил Левски” и „Ясна поляна”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „***” с номер на рама ****, като си служил с контролни знаци – регистрационни табели № ****, издадени за друго моторно превозно средство – лек автомобил „***”, с номер на рама *** – престъпление по чл.345, ал.1 от НК;

          4. На 25.12.2019 г., около 11.00 часа в гр.Левски, на кръстовището на ул.„Васил Левски” и „Ясна поляна”, без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „***”, с номер на рама *** и поставени регистрационни табели № ***, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с НП №19-0293-000793/15.05.2019 г. на Началник група към ОДМВР-Плевен, РУ на МВР-Левски, влязло в законна сила на 23.08.2019 г. за същото деяние – престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.

 

Налице са извършени деяния. Деянията са извършени от обвиняемия К.Е.К.. Извършени са виновно при форма на вината пряк умисъл по смисъла на чл.11, ал.2 от НК.

 

1.За извършеното престъпление по чл.270, ал.1 от НК на К.Е.К., ЕГН ********** се налага наказание на основание на чл.270, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ОСЕМ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

 

2.За извършеното престъпление по чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК на К.Е.К., ЕГН ********** се налага наказание на основание на чл.345, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

 

3.За извършеното престъпление по чл.345, ал.1 от НК на К.Е.К., ЕГН ********** се налага наказание на основание на чл.345, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

 

4.За извършеното престъпление по чл.343в, ал.2 от НК на К.Е.К., ЕГН ********** се налага наказание на основание на чл.343в, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ДЕВЕТ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК не се НАЛАГА по-лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

 

На основание чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на обвиняемия К.Е.К., едно общо наказание измежду наложените му по – горе четири наказания, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕВЕТ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

 

На основание чл.59, ал.1 от НК ПРИСПАДА времето през което обвиняемият К.Е.К. е бил задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, считано от 14.00ч. на 31.12.2019г. до 02.01.2020г., като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода.

 

На основание чл.59, ал.1, т.2 от НК ПРИСПАДА времето през което обвиняемият К.Е.К. е търпял мярка за неотклонение „задържане под стража”, считано от 02.01.2020г., като един ден задържане под стража се зачита за един ден лишаване от свобода.

От престъплението няма причинени имуществени вреди.

Веществените доказателства:

1 бр. лек автомобил „***” без рег. табели, с № на рама *** да се върне на собственика П. Т. А., ЕГН **********.

1 бр. блуза с дълъг ръкав и 2 бр. шапки да се върнат на К.Е.К..

Следите от мирис остават към делото.

 

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 238.40 лв., направени за репариране на автомобила се възлагат на обвиняемия К.Е.К..

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                    ОБВИНЯЕМ:

(М.Тончева)                    (адв.Р.Р.)                (К.К.)

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

АДВ.Р.Р. – Моля да одобрите споразумение, същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №43/2020г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-247/2019г. на РУ - Левски, пр.пр. №747/2019г. по описа на РП – Плевен, ТО - Левски, между РП – Плевен, ТО - Левски, обвиняемия К.Е.К., ЕГН ********** и защитника му  адв.Р.Р. от ПлАК, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д. №43/2020г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-247/2019г. на РУ - Левски, пр.пр. №747/2019г. по описа на РП – Плевен, ТО – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 12.05 часа.

 

 

ЕКРЕТАР:                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: