ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,  26.05.2020 г.

 

Районен съд - Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и шести май_ 2020 г. в състав:

 

Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

     Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ............ сложи за разглеждане _гр. дело № ­­ 6  по описа  за _2020_ год., докладвано от съдия _Николаева.

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

 

 

Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и добрите нрави, както и на интереса на малолетното дете, поради което следва да бъде одобрена от съда. Ответникът следва да бъде осъден да заплати по сметка на РС – Левски държавна такса върху присъдения размер на издръжката, изчислена съобразно разпоредбата на чл.69, ал.1, т.7 от ГПК, вр. чл.78, ал.9 от ГПК. Поради одобряване на постигнатата между страните спогодба производството по делото следва да бъде прекратено.

         Предвид гореизложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА постигнатата СПОГОДБА между З.Л.В., ЕГН:**********:*** и Т.Т.Ц., ЕГН:**********, с адрес: ***, в следния смисъл:

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето А.Т. Ц., ЕГН:********** на адреса на неговата майка З.Л.В., ЕГН:**********:***.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето А. Т. Ц., ЕГН:********** на неговата майка З.Л.В., ЕГН:**********.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на детето А.Т.Ц., ЕГН:********** с неговия баща Т.Т.Ц., ЕГН:**********, с адрес: ***, както следва: всяка първа и трета седмица на месеца за времето от 18:00 часа на петъчния ден до 18:00 часа на неделния ден, с право на преспиване на детето в дома на бащата, както и всекидневно, извън така уговорения режим, след предварителна уговорка с майката, относно деня, часа и правото на преспиване на детето при бащата.

БАЩАТА Т.Т.Ц., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплаща на малолетното си дете А. Т. Ц., ЕГН:********** ежемесечна издръжка в размер на 155,00 /сто петдесет и пет/ лв., считано от датата на подаване на исковата молба – 06.01.2020г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

Разноските по делото остават за сметка на страните, така както са направени.

ОСЪЖДА Т.Т.Ц., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплати по сметка на РС – Левски държавна такса върху присъдения размер на издръжката в размер на 111,60 лева /сто и единадесет лева и 60 ст./.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №6/2020г. по описа на РС – Левски, поради постигната спогодба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му, в която е одобрена постигнатата между страните съдебна спогодба е окончателно и не подлежи на обжалване.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му, в която производство по делото е прекратено подлежи на обжалване пред ПлОС в едноседмичен срок от съобщаването му.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11:50 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: