П Р И С Ъ Д А

гр. Левски, 19.05.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                                                                   

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев, като  разгледа докладваното от съдия Николаева НОХД №81 описа за 2020 год. и на основание данните по делото и закона,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Н.Е., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес ***, българин, с българско гражданство, с висше образование, разведен, безработен, неосъждан, ЕГН:********** за ВИНОВЕН в това, че на 02.03.2020 г. в гр.Левски, управлявал МПС – лек автомобил „***” с рег. номер ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,36 на хиляда установено по надлежния ред чрез лабораторно изследване обективирано в  Протокол за химическо изследване №81/04.03.2020 г. на специализирана химическа лаборатория към ЦСМП – Плевен, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ДЕВЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.2 от НК възпитателните грижи спрямо подсъдимия Ц.Н.Е., ЕГН:**********, с настоящ адрес ***, през изпитателния срок на районен инспектор отговарящ за района на местоживеене на подсъдимия Е..

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА на подсъдимия Ц.Н.Е., ЕГН:********** по-лекото наказание „ГЛОБА”, което законът предвижда наред с наказанието „Лишаване от свобода”.

НАЛАГА на основание чл.343г от НК, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.49, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК на подсъдимия Ц.Н.Е., ЕГН:********** наказание „ЛИШАВАНЕ от право за управлява МПС” за срок от ДЕВЕТ МЕСЕЦА.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.4 от НК времето, през което за същото деяние подсъдимия Ц.Н.Е., ЕГН:**********, е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 02.03.2020 г.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия Ц.Н.Е., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 15,00 лева за извършена физико-химична експертиза.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: