РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _05.12._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _пети декември_ 2011 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_980_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е  молба с правно основание чл. 50 от СК.

*********************************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на * в * граждански брак между Р.Д. ***, ЕГН **********, и Т.Д. ***, ЕГН **********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Р.Д. И Т.Д. споразумение, съгласно което:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителски права по отношение на малолетното дете Й.Д., ***, се възлагат на Т.Д. – в качеството й на нейна майка и законен представител.

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на малолетното дете Й.Д. се определя на адреса на родителите на жената, който адрес е настоящият адрес на майката на детето – в ***.

Р.Д., като баща на детето ще заплаща на Т.Д., в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Й.Д. с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 90 лева, считано от влизане в сила на бракоразводното решение, до настъпване на законоустановени причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за забава от датата на забава на коя да е вноска по издръжката до датата на заплащането й.

Р.Д. ще осъществява личния си контакт с малолетното дете Й.Д., като взема и връща детето от и на адреса на майката Т.Д. всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 10:00 часа в събота да 17:00 часа в неделя, с преспиване на детето на адреса на бащата, както и през първите пет дни от Коледната ваканция, с празнуване на Коледа на детето при бащата, както и през първите пет дни от Великденската ваканция, както и за по един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

Молителите не претендират и няма да получават издръжка един от друг след прекратяване на брака.

Ползването на семейното жилище в ***, се предоставя на мъжа.

По време на брака молителите не са придобивали в режим на съпружеска имуществена общност недвижими имоти, независимо от техния вид и предназначение.

Движимите вещи, придобити по време на брака са поделени извънсъдебно.

Молителите не притежават влогове в лева и във валута.

Молителите не са регистрирали фирми на еднолични търговци  и дялово участие в капитала или акции в търговски дружества, както и не са придобивали имущество със средства от търговска дейност.

СЛЕД прекратяване на брака Т.Д. ще продължи да носи брачното си фамилно име Д..

ОСЪЖДА Т.Д. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА Р.Д. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 64,80 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: