РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.12._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и трети декември_ 2011 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_998_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е  молба с правно основание чл. 50 от СК.

*********************************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на * в *, граждански брак между Г.П. ***, ЕГН **********, и Н.Т. ***, ЕГН **********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.П. И Н.П. споразумение, съгласно което:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителски права по отношение на детето Н.П., ЕГН **********, се предоставя на бащата Г.П., като майката Н.П. ще заплаща на същия в качеството му на баща и законен представител на Н.П. ежемесечна издръжка за последната в размер на 67,50 лв., считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителски права по отношение на детето Г.П., ЕГН **********, се предоставя на майката Н.П., като бащата Г.П. ще заплаща на същата в качеството й на майка и законен представител на Г.П. ежемесечна издръжка за последната в размер на 67,50 лв., считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

БАЩАТА Г.П. ще има право да взема при себе си детето Г.П. всяка година през периода 01.08. – 15.08. включително, както и всяка събота от 9 до 18 часа.

МАЙКАТА Н.П. ще има право да взема при себе си детето Н.П. всяка година през периода 16.08. – 30.08. включително, както и всяка неделя от 9 до 18 часа.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, представляващо къща на адрес: ***, след развода ще се ползва от Г.П., който ще отглежда там детето Н.П..

МАЙКАТА Н.П. ще отглежда детето Г.П. на адрес: ***.

МОЛИТЕЛИТЕ нямат претенции за издръжка един към друг.

СЛЕД РАЗВОДА съпругата ще носи фамилното име отпреди сключването на брака, а именно Г..

РАЗНОСКИТЕ по делото се поемат от всеки един от молителите по равно.

ОСЪЖДА Г.П. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 48,60лв.

ОСЪЖДА Н.П. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 48,60лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: