О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на пети октомври две хиляди и единадесета година в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                                             ЧЛЕНОВЕ:

 

изслуша докладваното от съдия Димитрова ЧГД №695 по описа за 2011 г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

           

В Районен съд - Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл.417 от ГПК от "Банка ДСК” ЕАД – гр.София, против длъжниците  Б.П. и М.Г.. В заявлението е посочен постоянен адрес на длъжника П.:***, а на длъжника Г.:***.

Съгласно разпоредбата на чл.411, ал.1 от ГПК, заявлението се подава до районния съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника. Видно от служебно изисканите справки, постоянният адрес на двамата длъжници съвпада с този, посочен в заявлението, а именно в ***, и в ***. Тъй като и двете населени места са от съдебния район на Районен съд – Плевен, следва да бъде прекратено образуваното производството по ЧНД №695 по описа за 2011 г. на Районен съд – Левски, а делото изпратено по подсъдност на Районен съд - Плевен.

            Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по ЧГД №695 по описа за 2011 г. на Районен съд - Левски.

             ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен съд - Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от връчване копие от настоящото на заявителя.

 

                                                           

РАЙОНЕН СЪДИЯ: